Rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL ve rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut ÖZAL dönemleri bizlere “ORTA DİREK”in önemini yaşatan dönemler olmuştur. Aynı zamanda değerli liderlerimiz uzun yıllar ülkemize “BAŞBAKAN” olarak da hizmetler vermişlerdir. Bu liderlerimize rahmetli “ECEVİT”i de ekleyebiliriz.

Orta direğin gözbebeği gibi korunması, desteklenmesi ana prensiplerdendi. Genellikle, dar gelirli, küçük esnaf ve sanatkârlarımız, çiftçilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız orta direğin temsilcileriydi.

Günümüze geldiğimizde, uygulanan yanlış, taraflı ekonomik programlarla, fakir daha fakir, zengin daha zengin konumuna getirilmiş, orta tabaka adeta yok edilmiştir.

Rahmetli babamız bakkaldı. Yüksek kahvenin önündeki Belediye dükkanlarında. Esnaflığı çok iyi bilenlerdeniz. Dedemiz rahmetli de kasap esnafı idi.

Son yıllarda üç harfli marketler piyasayı adeta teslim aldı. Milyonlarca küçük esnaf perişan edildi. Bu marketler her mahallede şube açtılar. Köylere uzandılar. İğneden ipliğe satış yaparak dar gelirli sermayesi kısıtlı esnafımızı sildiler. Şimdi de TV’lerde reklam yapıyor. “DİJİTAL BANKA” kuruyormuş. Veresiye satış da yapacakmış.

Esnaf ve sanatkârlarımızla, tüccarımızla ticaret erbabını temsil eden sözde sivil toplum örgütleri var. Var da hiçbiri bu esnafı, orta direği silindir gibi ezip yok edenlere gereken tepkileri veremiyor. Koltuklar tatlı ve ebedi geliyor. “Ben siyasetçiyim sen de beni seçtir.” Tiyatrosu uygulanıyor. Yerelde “kahraman bakkalım” olsa da gerçekte esnafın, orta direğin yok olmasına herkes seyirci kalıyor. Kalınsın bakalım, sonu ne olacak?

Olan aziz milletimize, kahraman esnafımıza oluyor. Ülkemiz devamlı kaybediyor, fakirleşiyor.

Sevgi ve saygılarımla…