Salih Ertaçoğlu yazdı.

Ülkemizde medeni, demokrasiyle yönetilen devletlerde yaşanması mümkün olmayan çirkin gelişmeler yaşanıyor.

Anayasa ülkenin temel, birleştirici, hukuku temsil eden hükümler içerir. Anayasaya uygunluk kararını vermek anayasa mahkemesine aittir. Herkes, her kurum tüm yargı mercileri verilen karara uymaya mecburdur. Aksi durum anayasal suçtur.

TBMM’nin egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bilinir. Bugün TBMM’nin teşkil şekline bakarsanız parti liderlerinin keyfi kararlarına göre yasalar çıkarıldığı, anayasanın yok sayıldığı günler yaşıyoruz. Anayasal kurumların değil dalkavukluğu meslek edinmişlerin verdikleri mütalaalar sonucu daha da kötü sonuçlar ortaya çıkıyor.

TBMM kürsüsü koruma altındadır. Herkes düşüncesini özgürce ifade eder. Beğenmediğiniz hususlara aynı kürsüden cevap verilir. Bu gelişmiş ülkelerde de böyle uygulanır.

TBMM’de bir milletvekili saldırganların hücumuna uğramış, yaralanmış, mecliste kan akıtılacak boyutlara ulaşmıştır.

Söylenenlere verecek cevabı olmayanlar, kaba kuvvete, saldırganlığa yönelmişlerdir. Hem de Meclisin idaresinden sorumlu, idare amiri tarafından yapılmıştır. Bu tipler köledir.

İzmir’de oynanan Göztepe – Fenerbahçe maçı sonrası FB Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı olan sayın Ali Koç’a saldırılmış, yerde sürüklenebilmiştir. Saldırgana verilen ceza komik ve utanç duyulacak karar olmuştur. Cezada, şahsa ev hapsi uygun görülmüş. Aynı durumu kararı veren hakim yaşasa sonuç öyle mi olur?

Anayasa ihlal ediliyor. Herkesin uymaya mecbur olduğu anayasa mahkemesi kararları, çıkarlar, koltuk sevdaları nedeniyle yine dalkavuk mütalaaları sonucu nedeniyle uygulanmaz konuma getirilmiştir.

Bir lider, bütün devlet gücünü kullandığı halde bir değil, iki değil, üç defa seçim kaybediyorsa oturup düşünmek gerek. Bugün sandık gelse sonuç çok daha ağır olacak, artık bu gerçeği görün, milletimizi germekten, huzursuzluk çıkarmaktan vazgeçin. Ülke bugün, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonucu, tek adam sistemine dönmüştür.

Çare gerçek demokrasi, anayasaya saygıdır.

Sevgi ve saygılarımla…