Salih Ertaçoğlu yazdı.

Dünyadaki, özellikle Ortadoğu’daki son gelişmeleri, geçmişte yaşananlarla, planlarla değerlendirmek gerek.

Türk Milleti olarak kimler bize yardımcı olmuşlar, kimler de düşmanlıklarını her platformlarda açıkça ortaya koymuşlardır.

Öncelikle, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda ülkemize dayatılanlar, yaşatılan sıkıntıları tespit öncelikli olmalıdır.

Rahmetli Başbakan eski Yardımcısı Erbakan hocamız, ambargo nedeniyle yakıt alamadığımız günlerde Suudi Arabistan’a gitmiş, akaryakıt talebinde bulunduğunda olumsuz cevapla döndüğünü yaşı müsait olanlar hatırlayacaktır.

Libya’nın Başkanı o dönemde KADDAFİ idi. ABD’nin ve İngiltere’nin yoğun baskılarına rağmen Türkiye’mize akaryakıt temin etmişti. Allah rahmet eylesin.

Biz ne yaptık? ABD ve İngiltere ile birlikte hareket ederek Kaddafi’nin öldürülmesine katkı sağladık. Bugünlerde de büyük iş yapmış gibi Libya’ya girmemizle öğünür hale geldik.

Günümüze geldiğimizde “MAVİ VATAN” diye adlandırılan sahayla ilgili Filistin yönetimi başta olmak üzere hangi İslam ülkelerinin Yunanistan’ı desteklediğini görmek istemeyenlere diyecek söz yok.

Filistin Lideri TBMM’de olağanüstü toplantıda konuşma yapacakmış. Ne hakla, hangi sıfatla, Yunan’a verdiği desteğin karşılığı mı olacaktır?

“Büyük Ortadoğu Projesi” ABD projesidir. Kısaltılmışı “BOP”tur. Eş Başkanlığını da o dönemde sayın Başbakan üstlenmiştir.

Bugüne geldiğimizde, Ortadoğu’da İslam ülkelerinde neler yaşandı. Hangi liderler katledildi. Sonuç ne oldu? Yaşanan ve yaşatılanlar BOP projesi sonuçlarındandır. Kaybedilen Müslüman canlarının da en büyük sebeplerindendir.

Türk’ün Türk’ten başka dostu olmamıştır, olmaz da.

Sevgi ve saygılarımla…