Salih Ertaçoğlu yazdı.

Belediyemizin 1994 yılına kadar, 18 adet 0 302 Mercedes toplu taşım otobüsü vardı. Bu otobüsler zamanına göre toplu taşıma hizmetini kamu yararı gözetilerek yapılıyordu.

Ayrıca çeşitli etkinlikler ve cenazeler içinde Belediye otobüsleri hizmet veriyordu. Belediyenin tamirhanesinde motoru dahil komple tamiratları da yapılmaktaydı.

Zaman içerisinde, otobüsler, toplu taşımdan geri çekildi. Yok pahasına, Belediye yapılan beldelere satıldı.

Şehrimizin uzun yıllardır kasaba toplu taşımı gibi münübüslere teslim edildi. Belirli saatlerde nefes bile alınamıyor.

Dün Karşıyaka Merkez Camiinde emekli Belediye Şube Müdürü arkadaşlarımızdan Mehmet DÜLGER kardeşimizin cenaze namazını kıldık. Mekanı cennet olsun.

Cenaze namazı sonunda, Belediyeden emekli kardeşlerimizin vefa göstererek geldiklerini görmekten mutlu oldum. Ancak emekli kardeşlerimiz, cemaati mezarlığa götürecek Belediyeye ait bir aracının olmayışını üzüntü içerisinde dile getirdiler. Eski günleri çok arıyoruz denildi. Ne kadar haklı bir tespitti. O tarihler itibariyle Belediyede görevli gerek başkan yardımcılarının gerek şube müdürlerinin hiçbirinin özel aracı da yoktu. Şimdilerde maşallah çalışanların çoğunun araçları var. Ne kadar gelişme göstermişiz.

Belediyemiz şehiriçi toplu taşım hizmetini üzerine almalı, küçük münübüsler artık beldelere, köylere yolcu taşıyor. Çok fazla yolcuyu taşıyacak, otobüs sistemine özellikle bulvar ve ana güzergahlarda geçilmeli, belediye idaremiz toplu taşımayı gerçekten kamu ve sosyal hizmet alanına katmalıdır. Hemşehrilerimiz cami avlularında mezarlığa götürecek araç telaşından kurtarılmalıdır.

Değişim böyle olmalı. Kamu hizmeti verilmelidir.

Sevgi ve saygılarımla…