Salih Ertaçoğlu yazdı.

Bugün 30 AĞUSTOS “ZAFER BAYRAMI”mızın 102’nci yılını törenlerle kutluyoruz.

Aldığımız her nefesin, yediğimiz her lokmanın temelidir. 30 Ağustos milletimize kutlu olsun. Nice yüzyıllar daha coşkuyla kutlanacaktır.

Bir ülke düşünün yurdunun dört bir yanı, şehirleri, ilçeleri, köyleri işgal edilmiş, yabancı ülke bayrakları vatan topraklarımıza asılmıştı.

Dönemin idarecileri, karşı koyamaz, itiraz edemez, savaşamaz duruma getirilmişti.

Yunanlılar, İngilizler, İtalyanlar, Fransızlar ve Ruslar, pay pay etmişlerdi güzel vatanımızı.

19 Mayıs’ta Samsun’dan doğan güneş Anadolu insanının boyunduruğu kabul etmeyeceğini ilan ediyordu. Fakru zaruret haline düşürülmüş milletimiz, Atatürk’ün önderliğinde, yediden yetmişe canı pahasına savaşmış, şehitler verilmiş, toprağımız adeta kanlarımızla sulanmıştı.

Bizlere bu vatanımızı armağan edenlere başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına, sahipsiz toprağa düşmüş atalarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun düşmanlardan temizlenmesi, boyunduruğun kaldırılması, şanlı bayrağımızın vatan topraklarımızda şan ve şerefle dalgalanmasının zaferidir.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerine konan harçlardandır.

“Kurtuluş Savaşını keşke Yunanlılar kazansaydı” diyebilecek kadar alçalmışlara ziyaretler yapabilmiş olanlara da yazıklar olsun diyoruz.

Türk Milleti tarihi boyunca özgür yaşamış, boyunduruğa fırsat tanımamıştır.

Aksini düşünenlere uğurlar olsun, deriz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Sevgi ve saygılarımla…