Salih Ertaçoğlu yazdı.

Gazetemizin 29 Mart 2024 tarihli sayısı önümde. Başlık aynen şöyle: “CHP’li belediyeler borç batağında.” Bu ifade 31 Mart yerel seçimlerinden 2 gün önce şehrimize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Vedat IŞIKHAN’a aittir.

Gündemimizde, Belediyelerin SGK’ya olan borçları olunca sayın Bakan’a sormak gerek. Belediyelerin çoğu CHP’ye geçince, Belediyelere hangi vicdanla hacizler, talimatlar gönderdiniz. Bu belediyelerin çoğu 22 yıldır AKP Belediyeleriydi. Bunlardan kaç kuruş tahsil ettiniz? Aklınıza bile gelmedi. Hatta kıyak bağış paraları da gönderdiniz. Borcu sen yap, seçimi kaybedince nasıl cezalandırılır yolları arıyorsunuz.

Adalet, hukuk, vicdan ölçüleri yok olmuşsa her türlü haksızlık gelecek demektir. Ayıptır. Günahtır. Devlet idaresi çocuk oyuncağı gibi değildir.

Diğer bir konu kuraklık, iklim değişikliğidir. Şehrimizi örnek alırsak Kelkit nehri üzerinde yüzlerce HES yapıldı. Nehir yatağı kurutuldu. Coğrafyanın temellerine adeta dinamit konuldu.

Ormanlarımıza göz dikiliyor. Önemli bölgelerde orman arazisi orman dışına çıkarılıyor, ranta, yandaşa kıyak için.

Son dönemlerde önemli arazilerin ‘REZERV’ alanı olarak ilan edildiği, mülkiyet hakkının gasbedildiği görülüyor. Kimin malını elinden alıp kime vereceksiniz?

Bu keyfi uygulamalar için yasaya gerek de kalmamış. Tek imzayla “ben öyle uygun görüyorum.” yeterli.

Altın arama, maden arama, taş ocakları, ormanları, ağaçları katlediyor. Tabiatımız yok ediliyor.

Ne yapsınlar, yer üstünde satılacak yatırım, fabrika koymayıp sattılar, yok ettiler. Sıra yeraltı zenginliklerimizin de yok edilmesine gelmiştir.

Gidiş yanlış, tehlikelidir.

Her şeyi para görenler, sonuçlarına da katlanırlar.

Sevgi ve saygılarımla…