Salih Ertaçoğlu yazdı: "Emekli seçimi gördüğünde, yaşatılanlara gereken cevabı verecektir. Bekleyin görün."

Bugün Temmuz’un 17’si. TÜİK’in çakma, ısmarlama fiyatlandırması sonucu, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı olarak 19.30 açıklanmıştı.

Emekli memurların hesaplarına bu komik rakam bile yatırılamadı. Çalışan memurla – emekli memurun arasına uçurum açan hükümet ne yaptığının da yapacağının bilincinde değildir. Emekli yerel seçimlerde gerekli ikazı yapmıştı, uyanan olmadı. Emekli seçimi gördüğünde, yaşatılanlara gereken cevabı verecektir. Bekleyin görün.

Açlık sınırının 19 bin TL olduğu ülkede asgari ücreti 17 bin TL yapıp yılın yarısında 13 bin TL’ye eriteler, en düşük emekli aylığını 10 bin TL’den 12,500 TL’ye çıkarmak için iki hafta milleti oyalayan, Cumhurbaşkanı Yardımcısının, Hazine ve Maliye Bakanı ile iktidar partisinin 2 Grup Başkan Vekili açıklamalarına rağmen, kendi başlarına karar verme yetki ve salahiyetlerinin olmadığı bir defa daha tescillenmiş oldu. Makamı ne olursa olsun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yetkilerin tamamının Cumhurbaşkanınca kullanılacağını öngören bir sistemdir.

Uygulanmaya başlandığı 2018’den günümüze, ülkemizi ekonomik sıkıntılara, geçim zorluğuna sokmuş, hukuku isteğe göre yönlendiren, yapanın yanına kaldığı, kimsenin hesap vermeye yanaşmadığı bir sistemdir. Paramız pul olmuş, hayat şartları da görülmemiş şekilde kötüleşmiştir.

Ülkemizin güçlü parlamenter sisteme acilen dönmesi, hukukun, ekonominin rayına oturması, birçok keyfiyet taşıyan sorunu da tekrar kurallara bağlayacaktır.

Aziz milletimiz uyanmıştır. Yalanı, şantajı, kumpası, medya algısını, trolleri öğrenmiştir. Herkes her şeyi en az yapanlar kadar biliyor ve görüyor.

Gittikçe karamsarlıklar artıyor. Bugün alınan aynı bedelle yarın alınma şansı da çoktan kaybolmuştur.

Sevgi ve saygılarımla…