Milletvekilimiz Yücel Bulut bir röportajında Atatürk’ün köklerinin Reşadiye’nin Kızılcaören köyünden olduğuna ilişkin açıklama yapmış.

Sizi yanlış bilgilendirmişler Yücel Bey. Atatürk ne Kızılcaörenli, ne de Reşadiyeli.

Kızılcaören köyünü çok iyi tanırım. Hane hane bilirim. Kızılcaören (eski adıyla Kızılcaviran) ülke ölçeğinde kültür ve bilim yatağı bir köydür.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi eski profesörlerinden Kemal Önen, yine aynı fakültenin kanser birimi profesörlerinden Osman Aldemir, Houston Uzay merkezinde görev almış, atom alimi Namık Aras, eski profesörlerden Ali Rıza Atasoy, valiler, kaymakamlar, nice nice bürokratlar… Bu köyden yetişmiştir. Bir zamanlar bir ili yönetecek kadar bürokratı vardı.

Ancak Atatürk’ün Kızılcaören ile yakından uzaktan hiç ilgisi yoktur. Eğer Atatürk’ün Kızılcaören ile bir ilişkisi olsa idi o köylü olan Prof. Dr. Ali Rıza Atasoy’un yazdığı bir kitabı var, o kitapta söz edilirdi.

Bu kitap 1950 baskılı, 750 sayfadır. Kızılcaören’i ve Reşadiye yöresini en ince ayrıntısına kadar incelemiş ve değerlendirmiştir.

Zehirli yılanların bile ilçenin hangi yöresinde olduğuna kadar inmiştir.

Bu tür araştırmaları yapan bir profesör Atatürk ile ilgili bir bulgu olsaydı herhalde atlamazdı.

Atatürk hakkında en bilimsel araştırma yapanlardan biri de Şevket Süreyya Aydemir’dir. Şevket Süreyya Aydemir, Tek Adam adlı kitabında Kızılcaören’in yanından bile geçmemiştir.

Ben Atatürk ile ilgili en az 100 eser okumuşumdur. Böyle bir bulgu ile karşılaşmadım. Bir Fransız yazarın Kurt ve Pars Mustafa Kemal adlı eserini okudum. Bulgar yazar Lüdmil Spasov’un kitabını da okudum. Böyle bir yönlendirme görmedim.

Bizim bilmediğimiz bir belge varsa onu da bize sunarsanız mutluluk duyarız Yücel Bey…