Salih Ertaçoğlu yazdı: "Allah’ım bu aziz milletin ne kadar çok günahı var ki bunlar yaşanıyor?"

Ülkemizde son günlerde, geleceğimiz için çok tehlikeli uygulamalardan bahsediliyor.

En büyük tehlike, Suriye’den, Lübnan’dan yeni sığınmacıların Türkiye tarafından kabul edileceği, Almanya Başbakanı ile yapılan görüşme sırasında ifade edilebilmiştir.

Halen ülkemizde bulunan çeşitli ülkelere ait sığınmacı sayısının 10 -12 milyon civarında olduğu biliniyor.

Mevcutları ülkelerine gönderme konusunda gayreti olmayanların, yeni sığınmacıya kapı aralamaları çok tehlikeli bir girişimdir. Milletimizi fakirleştirmektir.

Almanya’nın birçok sığınmacıyı Türkiye’ye göndereceği haberleri inşallah asılsız çıkar. Böyle bir durumda ülkenin geleceği, demografik millet yapımıza en büyük zararı verecektir. Ülkemiz yol geçen hanı yapılamaz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yayınladığı genelge ile her ne surette olursa olsun, izinsiz de girmiş olsa, iş yerlerinde çalıştırılabileceklerini açıklıyor. Milletimiz hiç düşünülmüyor.

Türk insanı, Türk genci işsizlik sorunu yaşarken sığınmacıların düşük ücretlerle yandaş kuruluşlarda çalışmalarının önünün açılması ülkemiz insanına en büyük haksızlık olacaktır. Karşı çıkmak vatan borcudur.

Bütçemizdeki 2025 yılı açığı bile korkulacak boyutlarda iken, millete yeni gizli vergileri istismar konuları alet edilerek, millet inim inim inlerken fedakârlığın siyasilere düştüğü görülmelidir. Yüksek maaşlılara yapılacak zam oranı, çalışan ve emekliye de adalet varsa eşit uygulanmalıdır. Zamlar da aynı oranda olmalıdır.

Ekmeğimize, soframıza, alın terimize göz dikenleri milletimiz çok iyi tanıyor artık.

Nas var deyip faizi % 8,5 düşürerek ekonomimizi felakete sürükleyenler, enflasyonunun düştüğünü söyleyebiliyor. Versinler bir cevap, dün 600.000 TL olan bir daire bugün 3 milyon Tl’lik daire, yarın 4 milyon Tl olacaktır. Gerisi hikayedir. Aldatmacadır. Yalandır.

Allah’ım bu aziz milletin ne kadar çok günahı var ki bunlar yaşanıyor? Ama millet uyandı, gerçeği görüyor.

Sevgi ve saygılarımla…