Salih Ertaçoğlu yazdı.

Şehrimizin önemli sorunlarından biri de şehir içi trafik düzenidir. G.O.P. Bulvarının tek bulvar oluşu, çevresindeki yerleşimler, topogragik yapı, zamanında çok müsait imkanlar varken, yeni bulvarın alternatif olarak gerçekleştirilmemesi bugünkü sıkıntıların temelidir. Yapılaşmanın olmadığı, bahçe-tarla vasfındaki taşınmazlarda imar düzenlemesiyle, şehrin geleceğini de kurtaracak 60 metre genişliğinde, modern bulvar artık bugün çok geçtir ve ekonomik olarak da zaten imkansız hale gelmiştir. 

Niksar yolu kavşağı, Dimes Kavşağı imkan bulunduğunda alt veya üst geçite kavuşturulduğunda nisbi çözüm de sağlanmış olacaktır.

Traktörler şehrin 2. veya 3. caddesinde trafiği felç ettiği sürece sıkıntının giderilmesi mümkün görünmüyor.

Kavşaklardaki sinyalizasyon sistemi, sürücünün cep telefonu meşguliyeti, dikkatsizliğiyle ikinci yeşili beklemek zorunda kalınıyor. 

Bulvarda ikinci sıra meşguliyeti de trafik düzenini perişan ediyor.

Moto kuryeler araçların sağından solundan ani geçişlerle kazalara neden olmakta.

Şehir merkezimiz Yeşilırmak paralelinde aynı zamanda devlet karayolu geçişidir.

Sigara fabrikası yakınındaki çevre yolu kavşağının kuzey çevre yoluna da imkan vermesi için çalışmalar vardı. Uygulanmıyor. Kuzey çevre yolu hiç olmazsa Yeşilırmak üzerine yapılacak bir köprü ile eski Turhal yoluna bağlanabilir. Bu durumda Güneşli - Fidanlık çevresindeki yoğun yapılaşma sonucu, 600 Evler - Atatürk Köprüsü yoğunluğunu da ortadan kaldıracaktır. Yeni yapılaşmalar oldukça Atatürk Köprüsü ile 600 Evler Köprüleri yetersizliğini daha da artıracaktır.

Sorunların, sıkıntıların tespiti projelendirme ile başlar.

Sevgi ve saygılarımla.