Tokat’ın 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra başlattığı “değişim” hareketi kendini her alanda gösteriyor. Sokaklardan geçerken karşılaştığımız kadın temizlik görevlileri bu değişimin belki de en dikkat çeken imgesi. Kadınlarımızın her alanda sahalarda olması, onların iş ve ekmek mücadelesinde desteklenmeleri hep savunduğumuz şeylerdi. Belediye bünyesinde ilk kez böylesine bir sayıda ve her alanda istihdam edilmeleri gerçekten çok önemli…

Yalnız kadın emekçilerin sayıca çoğalmaları ve şehrin her tarafında emeklerini ortaya koymaları değil, toplu taşıma araçlarındaki yenilikler de dikkatlerden kaçmıyor. Ferah ve rahat araçlarla konforlu yolculuğu özlemişiz. Şehrin en önemli eksiklerinden birinin daha çözüme kavuşturularak toplu taşıma araçlarının yenilenmesi herkesi memnun etti. Gazeteciler olarak bize yansıyan bu konudaki olumlu dönüşlerden anlıyoruz ki atılan adım çok isabetli. Öte yandan, kısa sürede araçların tamamının yenilenmesi, özellikle kampüse giden ve çoğu il dışından gelerek bize emanet edilen öğrencilerimizin bu konudaki taleplerini de bir dipnot olarak belirtmek isterim.

Yenilenen temizlik araçları, mahalle aralarına kadar uzanan hizmetler bütünü, muhtarlarla olan sıcak iletişim, sorunlara “hızlı, pratik ve sonuç alan” müdahaleler ile belediye yönetiminin eşgüdüm içerisindeki çalışmaları herkes tarafından memnuniyetle karşılanıyor. İşte bu memnuniyeti özlemiş Tokat… Hak ve hakkaniyet üzerinde inşa edilecek her hizmeti özleyen memleketimizde şimdi bambaşka bir hava esiyor.

Sayın Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun taşıdığı misyonun Tokat tarafından kabullenişi ve halkın kendisini “Şehr-i Emin” olarak başkanlık makamına taşıması tarihsel bir gerçeklik olmaktan öte, siyasal tarihimizde de başlı başına “devrim” niteliğindeki bir olgudur. Milletvekili Sayın Yücel Bulut’un dahiyane siyaset tarzıyla taçlanan başkanlık seçiminin ortaya çıkardığı sonuç, bahsettiğim “devrim” niteliğindeki olgunun temelini oluşturuyor.

İşte bu temel üzerinde şekillenen belediyecilik hizmetleriyle yaşanan değişim, Tokat’ın her bir sokağında, caddesinde, bulvarında kendisini gösteriyor. Öyle görüyorum ki herkesin beklentisi çok yüksek. “Çünkü” dedi bir dostumuz, “O babasının oğlu, Recep Yazıcıoğlu ismini lekelemez, kendisine yakışanı yapar…” İşte belediye başkanımıza halkın bakışı bu cümlede olduğu gibi. Herkesin güvenini kazanan, yalnız partisinin değil, bütün partilere mensup vatandaşlarımızın da desteğini alan Kemal Yazıcıoğlu’nun, Yücel Bulut gibi bir siyaset dehasıyla başaramayacağı hiçbir şey yok. İşte vatandaş buna inanıyor.

Umuyorum ki Sayın Yazıcıoğlu ve Sayın Bulut’un şehir için taşıdığı bu umut bütün beklentileri karşılayacak, şehrin hayallerini bahara döndürecek ve her şeyin en güzelini hak eden Tokat’ımız geleceğe emin adımlarla yürüyecek…