Salih Ertaçoğlu yazdı.

Ülkemiz gerek iç politikada ve gerekse dış politikada istikrarı kaybetmiş durumdadır.

Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı milletin canını yakıyor.

DVP diye bir program açıklandı. Enflasyonun 2025 yılında % 17’ye indirileceği gerekçesine dayanak olarak 2025 yılında memur ve emeklilerine de aynı oranda zam yapılacağı hedeflenmiş. TÜİK enflasyonun gerçek rakamlarını açıklayacak niteliğini zaten yitirmiş. Mevcut enflasyon zaten milleti perişan etmiş. Fiyatlar geleceği azami yüksekliğe çıkmış, üzerine konan her 1 puan enflasyon bile pahalılığı aynen artırmaya devam edecektir. Kelimelerle milleti yanıltmanın, uyutmanın yolları aranıyor. Kamunun mal ve hizmetlerine 2025’te yapılacak her türlü zammın % 17’yi geçmeyeceğini de açıklamak durumundasınız. Akaryakıta, elektriğe, çaya, şekere yapılan zamlar niçin % 17’nin kat kat üstünde yapılabilmiştir. Milletin bu tezgahlara karnı toktur.

Bu uygulamalar da millete tezgah kurmaktır.

Diğer bir konu da Filistin’de yaşanan felaketlerin protesto edilmesidir. Katil İsrail yönetimi acımasızca kadın, çocuk, hastane, okul demeden insanları katlediyor. ABD elinden gelen desteği veriyor. Filistin konusu dahil, iktidar kendi çıkarı için söylemler kullanıyor. Neymiş İsrail’in hedefinde Türkiye’miz de varmış. Hadin ordan, şimdiye kadar aklınız nerdeydi? İsrail’le ticareti daha düne kadar rahatça yapan hükümetti.

ABD, İsrail’i korumak amaçlı Kürecik’e kurduğu üsse niçin izin verdiniz? Şimdi katliam yapılıyorken, bu üs niçin kapatılmıyor, müsaade ediliyor?

2002’den sonra Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi işini İsrail’e vermek için TBMM’den yasa çıkaran da AKP hükümetinin kendisidir.

BOP eş başkanı olduğunu açıklayan kimdir?

İç malzeme için Filistin istismar ediliyor.

Türkiye’miz çok güçlü bir devlettir. Nato üyesidir.

Hiçbir hainin aklından bile geçirmeye cesaret yoktur.

İstismar, istismar, iç politikaya malzeme gerek öyle mi? Yazıklar olsun bu kafaya.

Sevgi ve saygılarımla…