Spor Yazarı Çetin Kamil Genç, Spor Ateşi köşesinde Tokat Belediye Plevnespor - Bornova 1877 Sportif Yatırımları A.Ş. maçını değerlendirdi.

Tokat Belediye Plevnespor’dan anlamlı bir galibiyet. Ligin 7. Haftasında Tokat temsilcisi, ligde tek yenilgisi bulunan İzmir ekibi Bornova 1877 Sportif Yatırımlar A.Ş.yi, kendi evinde 9. dakikada Muhammet Emin Yavaş’ın atmış olduğu golle 1-0 yenerek çok önemli olan bir galibiyete imza attı.

Bu maç, özellikle Tokat temsilcisi açısından büyük önem taşıyordu. Rakibi ile arasında 5 puan farkı galip gelerek 2 puana düşürmek hem de üst gruptan kopmayarak play-off şansını devam ettirmek istenmekteydi.

Maça baktığımızda Tokat Belediye Plevnespor’un kadrosunda sakat ve cezalı oyuncuların olması, başta teknik heyet olmak üzere herkesi düşündürüyordu. Rakibin de durumunu göz önünde bulundurursak işin zor olacağı düşünülüyordu. Ancak sahaya çıkan futbolcular özellikle bu durumun böyle olmayacağını ortaya koydukları futbolla gösterdiler. Adeta rakibe nefes aldırmadılar, baskılı oyun galibiyetin gelmesine büyük etken oldu. Tokat temsilcisini ilk defa organize olmuş bir şekilde gördüm.

Maç boyunca sahada canla başla mücadele eden ve her topa giren 80 forma numaralı orta saha oyuncusu Haydar DENİZ’in ortaya koymuş olduğu oyununu çok beğendim. Takımı adeta maestro gibi yönetti ve takımın galibiyetinde büyük rol oynadı. Tabii burada kalede oynayan Muhammet Doğukan Demir’i unutmamak gerek, çünkü takımın galip gelmesinde yerinde kurtarışlarla büyük katkıda bulundu. Burada diğer futbolcu kardeşlerime değinmeden geçmek istemiyorum, onlar da görevlerini ellerinden geldiği kadar yapmaya çalıştılar.

Diğer bir husus da defans bloğunda oynayan Berk KAL kardeşime tavsiyede bulunmak istiyorum. Lütfen gereksiz alanlarda kart görmesin ve kart gördükten sonra ısrarla itiraz etmesin. Çünkü hakemlerin verdiği karar değişmiyor, sarı kartı görünce hakeme itirazınızı sürekli devam ettirirseniz ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalmanıza ve takımınızı 10 kişi bırakmanıza neden olur. Bu da takım için hiç iyi olmaz. Bu gibi durumlara biraz dikkat edilmelidir.

8. haftadaki rakibimiz ise yine bir İzmir temsilcisi olacak. Bir zamanlar süper ligde top koşturmuş ve grubumuzda şu an lider durumda bulunan Karşıyaka ekibine konuk olunacak. Karşıyaka ekibi oynadığı 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik almış, yenilgisi yok. 19 puana sahipler. Tokat temsilcisi açısından zor bir maç ama yenilmeyecek bir takım değil. Tokat temsilcisi akıllı oyununu sahaya yansıtırsa, İzmir deplasmanından puan veya puanlarla dönülebilir. Takım yeter ki bu maçı alacağına inansın. Arkasından galibiyet mutlak gelecektir.