Salih Sertaçoğlu yazdı: "Aile hekimlerimizin üzerine gidiliyor haksızca."

Gazetemizde başlık: “Sağlıkta verimlilik artıyor.” Sayın Milletvekilimiz buyurmuşlar.

Devlet hastanemiz ihtiyaca cevap veremez durumda, sabahın erken saatlerinde, hastanenin arka, yan yollarını, karayolu üzerine bakın neler göreceksiniz? Otopark büyük sorun, görüntüler çok rahatsız edici.

Şehirde 2 hastanemiz vardı. SSK Hastanesi, devlet hastanemiz kaldı. Çocuk doğum hastanesi iptal edildi, devlet hastanesine birleştirildi. Hastalar sıkıntıya sokuldu.

Aile sağlık merkezlerimiz hizmetleri büyük oranda karşılıyor. Rahatsızlanan, aile hekimine koşuyor. Devlet hastanelerinin yükü azaltılıyor.

Şimdi tvlerde izliyoruz. Aile hekimleri Bakanlığın çeşitli keyfi uygulamalarından rahatsız. Tepkilerini kamuoyuna açıklıyorlar. Özlük hakları tehdit ve kısıtlama altında. Adeta baskı altına alınıyorlar. Şu ilaçları yazmayın, hastanız hastaneye gitmesin. Bazı ilaçların raporlu olanlarını aile hekimine yazdıran Bakanlık, özellikle antibiyotik yazmayı suç sayılacak. Orta kulak iltihabı müzmin bir hastaya antibiyotik yazmak niçin hata sayılıyor? Fakülteye gitse aynı antibiyotik yazılacak. Başka çare mi var?

Siyasi şov için hastaların doğrudan devlet hastanelerine, üniversite hastanelerine gitmesini sağlayanlar sistem tıkanınca çareler arıyor. Aile hekimlerimizin üzerine gidiliyor haksızca.

Önceden sağlık sisteminde bir düzen vardı. Disiplin vardı. Önce aile hekimine gidilirdi. Gerek görüldüğünde devlete sevk yapılırdı.

Sağlık sistemi de her konuda olduğu gibi felç edildi. Şehir hastaneleri, devlete, millete yük haline getirildi. Tarihi hastanelerimiz bunlara ranta kurban edildi. Aile hekimliğini kısıtlamak yerine yetkilerini artırmak daha doğru bir uygulama kabul edilmelidir.

Sevgi ve saygılar…