Salih Ertaçoğlu yazdı: "KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK” demişler."

Ülkemizde yaşanan ve yaşatılan tiyatrolara konu olacak olaylar cereyan ediyor.

Hangi birinden başlarsanız başlayın, Diyarbakır’da 20 haneli bir köyde 8 yaşındaki kız çocuğunu ailece yok edenler, öldürenler, önceden yazdıkları senaryoyu uyguluyor. Aradan 40 gün geçmiş halâ katil, katiller tespit edilmiş değil.

Mekanın cennet olsun Faik Türün paşa. İstanbul gibi bir yerde yarım günde cenazeyi konulduğu bir evin kafesinden çıkarmıştın. Bak şimdi halimize. 20 haneli köyde yaşananlara, yaşatılanlara. Hiç yakışık almıyor. Çirkin siyaset parmağını buraya da soktu ya, yazıklar olsun.

Ekrem İmamoğlu 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul B.Ş. Bld. Başkanlığını 1 milyon oy farkla kazanmıştı. Hem de kimlere karşı? Sayın Cumhurbaşkanı dahil bütün Bakanlar, Cumhur İttifakı ve kamu görevlilerine rağmen 1 milyon oy fark atmıştır.

Sayın İmamoğlu’nu olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde yasaklı yapabilmek için ne çirkin kumpaslar kuruluyor. Önce mahkemenin hakimi değiştiriliyor. Gelen yeni hakim istedikleri cezayı veriyor. Konu, istinaf mahkemesinde 1 yıldır bekliyor. Ceza verilecek ispiyonları medyaya sızdırılıyor. Suçu neydi? Kendisine “ahmak” diyene aynı ahmak kelimesiyle cevap vermişti. İşte size suç. Suç mu? Daha birkaç gün önce 85 milyon insanımıza alenen “ahmaklar size söylüyorum.” diyen Hüdapar’ın Genel Başkanına bir soruşturma açan savcımı var mıdır?

Siyaset arenasında bırakın ahmak kelimesini, rakiplerine çamur, çukur, çirkef diyen siyasetçilere bir işlem yapanı da olmamıştır.

Ekrem İmamoğlu üç seçimdir rakiplerini silindir gibi ezip geçiyor. Çığ gibi büyüyerek geliyor. “KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK” demişler.

Yargıyı sopa gibi kullanma hevesleri demokrasiye, adalete inançsızlığın net örneğidir.

Zararını yapanlar mutlaka çekecektir.

Sevgi ve saygılarımla…