Birileri, milletimizin aklıyla dalga geçmenin sonuçlarını, öncekiler gibi kabul göreceğini zannediyor. Anlaşılıyor ki 31 Mart yerel seçim sonuçlarından uyanamamışlar. Yalana, aldatmaya, koltukları korumak için de cansiperane çareleri aramaktalar.
Millete devamlı yanlış bilgiler veren TÜİK kurumu ülkenin % 5,7 büyüme sağladığını sıkılmadan açıklamış.
Yalanlar çuvalları doldurmuş, yalanı çok sevenlere siz devam edin diyoruz ya sıkıntıları yaşayan milletin kendisidir.
Emeklinin 10 bin Tl olan aylığı geçen 5 ayda neredeyse 2 bin TL’si erimiş gitmiş. Nereye gitmiş? Gözleri görmez kulakları duymaz. Enflasyonun 3 haneli olduğunu gizlemek nafile çırpınışlardır.
Birkaç örnek bile milletimizin getirildiği durumu açıklamaya yeter.
Geçen sene bu mevsimde 5 kg.lık bir bidon bağ yaprağının fiyatı 350 TL iken, bu sene 900 – 1000 TL’ye satılıyorsa, 7, 8 TL’ye satılan soğan 15 TL’ye satılıyorsa;
Normal bir aracın sigortası geçen sene 4.000 TL civarında iken bu sene 9.000 TL’ye çıkmışsa;
Sebze, meyve ve et ürünlerine yaklaşılmıyorsa; sonuçtur.
Emeklileri de aldatmaya devam. “2024 Yılı Emekliler Yılı” ilan edilmiş. Emekli yedi mi yemedi. KYK yurtlarında emeklilere indirimli konaklama getirildi. Emekli değil tatil bölgelerine, evine akşam nasıl gidecek onu düşünüyor.
Şimdi de şehirlerarası otobüslerde % 20 indirim lütfedilmiş.
Emekliyi nasıl rencide ederize çok çalışılmış olmalı.
Ülkenin ne hale getirildiğini anlamak için ilkokulu bitirmiş olmak yeterlidir. Tek adamlı yönetim sistemine geçtiğimiz 2018 değerleriyle, 2024 değerlerini karşılaştırmak yeterlidir. Uçurum hızla derinleşiyor. Sorunlar çözülmüyor. Hukuk rafa kaldırılmış, kişilere göre kumpaslar aynen devam ediyor. Hukuk yoksa hiçbir şey de yoktur.
Sevgi ve saygılarımla…