Salih Ertaçoğlu yazdı...

Yaşı kırkın – ellinin üzerinde olan değerli hemşehrilerimizin ortak bir kanaati vardır. Tokat’ımız eskiden daha güzeldi, modern bir şehir yaşantısı vardı. Herkes birbirini çok iyi tanıyordu.

Belediyemiz parkı ve eski pancar şirketi yerinde bulunan çocuk bahçesi, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyordu.

İlkokul çağında öğretmenlerimiz öğrencilerini piknik için bu çocuk bahçesine götürüyordu.

Belediyemiz parkı, havuzu, ağaçları, bin bir çeşit çiçekleriyle göz kamaştırıyordu. Parkta Belediye bandosu konserler verir, binlerce hemşehrimiz hem eğlenir, çayını, kahvesini içer, dondurmasını yerdi. Belediye parkı görenleri mest ediyordu.

Gün geldi, parka gereken özen gösterilmedi, çiçekler dikilmedi, bakımları yapılmadı. Belediyeye geldiğimizde parkımızın bahçıvanı rahmetli Hüseyin SAĞLAM’dı. Ayaklarında çizmesi, elinde makası o güzelim çiçeklerin bakımını düzenli yapardı. Sonradan bir bölümü Belediye Sosyal Tesisleri oldu. Park sonunda araçlara garaj oldu.

Belediyemiz Başkanlık binası ve beraberindeki parkımız aynı zamanda tarihi değer taşıyan yerlerdi.

Belediye Başkanımız sayın M. Kemal YAZICOĞLU’nun yerinde tespitleriyle havuzun eski haline getirilme çalışmaları memnuniyetle karşılanmaktadır.

Hemşehrilerimiz, şehrin merkezinde, eski dönemlerde olduğu gibi parkın tanzimini, güzelleştirilmesini, herkesin rahatlıkla girip çayını, kahvesini içeceği hale getirilmesini heyecanla bekliyor.

Şehrin tek mesire alanı Gümenek, siyasi çıkarlar uğruna, rant hesaplarıyla yıllarca virane hale getirilmiştir. Eskiden olduğu gibi yine Gümenek mesire yeri şeklinde düzenlenmesi halkın beklentisidir.

Konuya gereken önemin verilmesi hemşehrilerimizi mutlu edecektir.

Sevgi ve saygılarımla…