Teknik Direktörün Gözüyle köşesinde Ercan Süsoy yazdı

Tokat Belediye Plevnespor kulübümüz, bu sezon yer aldığı Nesine 3. Lig 1. Grup’ta 2024-2025 sezonunda sahamızda oynadığı 3. Maçımızda 23 Elazığ FK takımını 1-0’lık skorla yenerek ilk galibiyetini almış oldu. Takımımızın bu galibiyeti bizleri ve tüm Tokatlı futbolseverleri çok mutlu etti, çok sevindirdi. Bu ilk galibiyetle beraber inşallah bundan sonra yapacağı maçlarda galibiyetlerini çoğaltarak devam ederler diyor, kutluyoruz. Tebrikler, tebrikler, tebrikler.

            Takımımızın bu sezon aldığı ilk galibiyeti olan 23 Elazığ FK maçında gözümüze takılan önemli hususlara gelince;

1) Sahamızda oynadığımız tüm maçlarımızda Tokat GOP. Stadı’nın protokol tribünü manzarası şehrimizin takımımıza olan ilgi – alakasını gösteriyordu. Maçımızın Cumartesi günü olmasına rağmen protokol tribünümüzün her zamanki müdavimleriyle beraber ilimizin önemli mevkilerinde bulunan tüm büyüklerimiz tam kadro olmamakla beraber maçımızı takip etmişlerdir. Bu arada maça gelen CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’a teşekkür ediyor, inşallah bundan sonraki maçlarımızda diğer milletvekillerimizi de bekliyoruz.

            2) Takımımızın 12. Adamı konumundaki taraftar topluluklarımız yine iki ayrı grup olarak yer aldılar. Maraton tribününde Teşkilat Grubu, karşı kale arkası açık tribününde Cephe Grubu yaptıkları güzel tezahüratlarla takımımızı desteklediler. Şimdilik bu iki taraftar topluluklarımızın karşılıklı çok iyi anlaşarak yaptıkları tezahüratlarla daha tesirli olduklarını gözlemliyoruz.

            Maçın teknik analizine gelince;

            Takımımız maçın ilk dakikalarından itibaren etkili bir oyun sergiledi. 6. Dakikasında çok güzel bir varyasyonla sağ kanat forvet (sağ açık) Mustafa Gürkan Varlı’nın ortaladığı topa sol açık Deniz Pala çok güzel bir kafa vuruşu yaptı ve topu filelerle buluşturdu. Daha maçın 6. Dakikasında 1-0 öne geçti. Deniz Pala’nın bu golü takıma özgüven artırırken defansımızın savunmadaki başarılı oyunu rakibe gol atma şansı tanımadı. Maçın 90 dakikası bu golle 1-0 neticelendi.

            Takımımızı teknik adam gözüyle incelediğimizde;

            Takımımıza bu sezon Fenerbahçe’den transfer edilen genç kalecimiz Muhammed Doğukan Demir fiziki görüntüsü, gençliği, kalitesi ve oyunu ile bizlerin, Tokatsporseverlerin ve tüm sporseverlerin dikkatini çekmiştir. Biz kendisini bu sezon takımımıza kazandıran en önemli transfer olarak görüyoruz. Kulübümüz kendisini ne yapıp edip, mutlaka en erken Ocak ayında bonservisi ile takıma kazandırmalı. Kalecimizle beraber defans bloğumuz 4’lü defans bloğunun sağ tarafında sağ bek Özgür Sürer, sol tarafında sol bek Muhsin Polat, stoperler Berk Kal ve Emin Kaan Arslan’dan oluştu. İki kanat bekimiz önlerinde oynayan forvetleri daha iyi beslemeliler. Bindirmeler yaparak takımımızın hücum gücünü artırmalıdırlar. Şuanda defansımız takımımızın en iyi bloğu olarak görülüyor.

            Orta saha bloğumuz Haydar Deniz (tek ön libero), Ömürhan Çıldır, Muhammed Emin Yavaş sağ iç – sol iç dizilişindeydi. Bu hatta Haydar Deniz’in dışında diğer futbolcularımız gerek saha paylaşımı gerek hücum gücünü artırıcı hareketlerde çok yavaş kalmışlardır. Şayet bundan sonraki maçlarımızda çok güzel yer alan Haydar Deniz’in yanına takımımızın daha tecrübelisi olan iki futbolcusu Berk Kal ve Özgür Çek’i koyarak bu bloğu daha güçlendirebiliriz.

            Forvet hattında Mustafa Furkan Varlık sağ kanat forvet (sağ açık), Deniz Pala sol kanat forvet (sol açık), en ileri forvetimiz santraforumuz Murat Can Bölükbaşı yer aldı. Takımımızın orta sahadaki değişikliklerle hücum gücünü artırmasını diliyoruz. Sol açığımız Deniz Pala çok nefis bir gol atmasına rağmen topsuz oyunda gereksiz yere içeri dalarak santraforun yanında her zaman bulunmamalıdır. Takımımızın saydığımız eksikleri tamamladığında bundan sonraki maçlarında daha güzel sonuçlar alarak bizleri ve sporseverleri memnun edeceği kanaatindeyiz.

            Bizler idarecilerimize, teknik heyetimize, futbolcularımıza güveniyor, onları destekliyoruz. Bu arada futbol şansının da bizimle beraber olmasını temenni ediyor, takımımızı tekrar tekrar tebrik ediyoruz.