Çetin Kamil Genç, Spor Ateşi köşesinde Tokat Belediye Plevnespor - Elazığı 23 FK maçının değerlendirdi.

Tokat Belediye Plevnespor’da nihayet yüzler güldü. Tokat temsilcisi ligde 360 dakika sonra ilk galibiyetini alarak taraftarların yüzünü güldürdü ve 3 puanlı sistemde 5 puanla ligde 9. sıraya yükseldi.

Son oynan 4 maçta da sahaya istenilen oyununu koyamayan ve galibiyet yüzü görmeyen Tokat temsilcisi için 5. haftaya geldiğimizde, kendi sahasında oynayacağı 23 Elazığ FK. maçı çok önem taşıyordu. Bu kötü gidişe bir an önce son vermek isteyen Bordo Beyazlı ekip mutlak ama mutla 3 puan ve galibiyet parolası için sahaya çıktı.

Maça hızlı başlayan Tokat Belediye Plevnespor, daha maçın başında ani bir kontratak sonucunda 6. dakikada Deniz Pala ile 1-0 öne geçti. Bu erken gol takımı daha da ateşledi, sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına aldı. Yakaladığı önemli pozisyonları gole çeviremedi. Son vuruşlar biraz daha isabetli olsa belki fark daha açılacaktı ama olmadı. Rakip zaman zaman Tokat kalesine gelseler de o kadar etkili pozisyonları pek olmadı ve maç da Deniz Pala’nın attığı tek golle 1-0 sona erdi. İlk galibiyet taraftarları ve camiayı büyük bir sevince boğdu. Böylece Tokat temsilcisi şeytanın bacağını kırmış oldu.

Önümüzdeki hafta deplasmanda çok önemli bir maç var. Rakip, ligin 10. sırasında ve Tokat temsilcisi ile aynı puana sahip Artvin Hopaspor. 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet almış, 5 puana sahipler. Bu maç her iki takım için de çok önem taşıyor. Galip gelen takım rakibinin 3 puan önüne geçecek, mağlup olan ise rakibinin 3 puan arkasına düşecek.

Tokat temsilcisi Tokat Belediye Plevnespor başlamış olduğu galibiyet serisini devam ettirmek için mutlak 3 puan hedefiyle rakibinin karşısına çıkacaktır. Deplasmanda oynanacak olan maçı dilerim Tokat Belediye Plevnespor 3 puan alarak kapatır ve zirveye 1 adım daha yaklaşır. 3 puanlı sistemde bir anda her şey değişebiliyor.

Hafta sonu oynanacak bu maçta Tokat temsilcisine başarılar dilerim.