Salih Ertaçoğlu yazdı.

Uzun zamandır merakla beklenen temmuz ayı enflasyon oranları açıklandı.

TÜİK’in tiyatro aynen devam ediyor. TÜİK % 61,78, İTO % 72,80, ENAG ise % 100,88 olarak açıkladılar.

Aylık verilere göre ise son 22 yılın en yüksek rakamına Temmuz ayında ulaşıldığı gerçeği ortaya çıktı.

Durum böyleyken ekranlara çıkıp halâ hayal basmaya çalışanlar ham hayal peşindeler. Elektriğe % 38, doğalgaza % 38, kira oranlarını da % 65 olmak üzere, zaruri maddelere gizlice yapılan zamlar da eklendiğinde, değil baz etkisi gaz etkisi bile enflasyonu frenlemeye yetmedi.

Temmuz ayı ki sebzenin, meyvenin, her şeyin en bol olduğu bir aydır. Bu olumsuzluklar bu bolluğa rağmen yaşanıyorsa denecek tek şey, yazıklar olsun. Milleti yanıltan açıklamalarını yapanlar bile inanmıyorlar. Her şey fiyatını bulmuş, fiyatların inmesi zaten mümkün değil, inandırıcı olmayan açıklamalar kadar artsa fiyatlar devamlı yükselişe devam edecektir.

Pazar günü şehrimize Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı sayın Adil URALOĞLU teşrif etmişler. Açıklamalarını dikkatlice takip ettik. Tokat – Niksar – Ünye karayolu bu şehrin yıllardır beklediği çok önem verilen yoldur. Fakat bu kadar Tokat için hayati önemi haiz yol, Tokat – Niksar arası 49 km. mesafedir. Bu yolun 35 km.lik kısmı yapılmış hizmettir, geriye kalan 10 -12 km.lik kısmı Yağmurlu – Erbaa – Reşadiye – Niksar yol kavşağı arasıdır. Uzun yıllardır karınca hızı ile sözde devam ettirilmektedir. Ödeneği artırılmadı. Yol çilesine son verilmelidir.

Sayın Bakan “yol bittiğinde 550 milyonluk tasarruf sağlanacak” açıklamasını yapmışlar. Tokat’ın verimli ovalarında üretilen her türlü sebze ve meyve bu yol üzerinden Karadeniz’in sahil şehir ve ilçelerine ulaşacak. Tokat çiftçisi büyük bir pazara kavuşacaktır.

Niksar yolu Tokat için hayati can damarı özelliğindedir. Söz değil biran önce tamamlanıp hizmete girmesi herkesin beklentisidir.

Sevgi ve saygılarımla…