Çetin Kamil Genç, Spor Ateşi köşesinde TFF 3. Lig 1. Grup'ta ikinci hafta maçında Bursaspor - Tokat Belediye Plevnespor maçını değerlendirdi,

Tokat temsilcisi geçen hafta kendi sahasında 0-1 kaybettiği Kütahya Belediyespor maçından sonra ikinci haftada deplasmanda çok önemli bir maça çıktı. Rakip yakın bir zamanda Süper Ligde top koşturan Bursaspor’du. Takım bazı nedenlerden dolayı 3. Lig’e kadar düştü ve bu sene de 1. Grup’ta mücadele ediyor. Geçen hafta deplasmanda Düzcespor’u 2-0 yenmişlerdi.

Bu sezon çok iyi bir kadro kuran Bursa temsilcisinin hedefleri en kısa zamanda tekrardan süper ligde yer almak. İşi sıkı tutuyorlar ve ligi ilk 2 haftasında 2’de 2 yaparak lider duruma geçtiler.

Maça baktığımızda; Bursa’da oynanan maçta adeta seyirci rekoru kırıldı. Bursa Stadında 43 bin kişi maçı izledi. Bu da 3. Lig’de kırılan bir seyirci rekoruydu.

Tokat temsilcisi bu maça çok iyi hazırlanmıştı, nitekim maç başladıktan sonra 28. Dakikaya kadar rakip ile başa baş mücadele verdi. Bu arada golü de buldu. Ancak atılan nizami gol orta hakem tarafından ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Aslında atılan nizami golün ofsaytla hiç alakası yoktu. Ama orta hakem bu atılan nizami golü ofsayt gerekçesi ile iptal etti ve Tokat temsilcisi bir golden oldu. Dakikalar biraz önce de ifade ettiğim gibi 28. Dakikaya gelindiğinde yapılan bir hata, Tokat temsilcisine çok pahalıya maloldu. Yapılan bir geri pasla topu kapan rakip bunu çok iyi değerlendi ve golü bularak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikaya kadar sahada çok iyi bir oyun sergileyen ve rakibiyle başa baş mücadele eden Tokat Belediye Plevnespor, bu şok golden sonra maç boyunca etkisi her ne kadar devam etse de beraberlik getirecek golü bulamaması ve ardından yenilen 2 gol ile sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Ben en azından bu muhteşem seyirci önünde oynanan bu güzel oyunla en azından puan veya puanlar bekliyordum ama olmadı. Hakem tarafından Tokat’ın verilmeyen nizami golü, şayet bu gol verilseydi o zaman bu maç çok daha farklı olurdu. Bu sezon da hakem hataları ile karşı karşı kalmaya başladık. Sanırım bu durumlarla ileride oynanacak maçlarda da karşılaşırız gibi.

Bu hafta sonu Tokat temsilcisinin kendi evinde oynayacağı maç Kırşehir FK. Maçı. Rakip son iki haftada bir beraberlik ve 1 mağlubiyet almış, 1 puanla ligin 12. sırasında bulunuyorlar. Tokat temsilcisi bu maçı mutlak ama mutlak galibiyetle kapatmalı ve tırmanışa geçmelidir.

Bu maçta Tokat Belediye Plevnespor’a başarılar dilerim. Umarım gülen taraf biz oluruz…