SIFIR ATIKLARIN TOPLANMASI VE GERİ DÖNÜŞÜM İŞİ

İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumlarda toplanan ambalaj atıklarının (kağıt, plastik, cam, metal ve kompozit) geri dönüştürülmesinin sağlanarak hammadde ve doğal kaynakların kullanımı azaltmak, ülke ekonomisine geri kazanımının sağlanması için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45 maddeleri gereğince açık teklif usulü ile ihale yapılarak, Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği uyarınca geri dönüşüm atıklarının toplanması ve toplanan atıkların satılması

1- İhale konusu iş:  Sıfır Atıkların Toplanması ve Geri Dönüşüm İşi

2-İşin süresi: Yer Teslimi itibaren 12(Oniki) aydır.

3- İhalenin Yapılacağı Yer: Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Kat:3

İhalenin yapılacağı adres: Hoca Ahmet Mahallesi Mesrur Gürgenç Cad.No:4 Kat:3 Tokat

4-Sıfır Atıkların Toplanması ve Geri Dönüşüm İşi 12 aylık tahmini 145.620 Kg Sıfır Atıkların Toplanması ve Geri Dönüşüm İşi bedeli 331.285,50 (Üçyüzotuzbirbinikiyüzseksenbeş TL elli Krş)’TL

5- İhalenin Yapılacağı Tarih/Saat 30/09/2024 Pazartesi günü saat 10.00 de

6-İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;

a)-Geçici Teminat bedeli yıllık muhammen bedelin %3 kadar olup, miktarı 9.938,56 TL (dokuzbindokuzyüzotuzsekiz TL elli Krş) TL Tutarı Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Halk Bankası Tokat Şubesi TR910001200966800005000135 nolu hesaba yatırılacaktır.

-Geçici teminat (tedavüldeki Türk parası, mevduat ve katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve hazine müsteşarlığınca ihraç edilen devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri)

İhaleye katılan yetkilinin kanuni güncel ikametgâhını verecektir.

b)-Gerçek kişiler için nüfus cüzdan sureti,

c)-Tebligat için yazılı adres beyanı,

d)-Geçici teminat bedellerini yatırmış olmak veya banka teminat mektubu sunmak,

e)-Vekaleten ihaleye katılımlarda; noter tasdikli vekaletname,

f)-Gerçek veya tüzel kişilerin ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkar odasından veya ilgili meslek odasından odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

g)-Cumhuriyet Savcılığından sabıka kaydı olmadığına dair belge,

k)-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren, ihalenin yapıldığı yol içinde düzenlenmiş noter tasdikli imza sirküsü,

l)-Ticaret Sicil Gazetesi,

            Ambalaj atıkları, Ambalaj Atıkları Yönetmeliği İkinci Bölüm k. Bendinde belirtildiği gibi “çevre lisanslı ambalaj atığı işleme tesislerine verilmesi zorunludur.” gereğince Yüklenici Firma Çevre İzin ve Lisans Belgesi lisansına veya Geçici Faaliyet Belgesine sahip olmak zorundadır. Bu kapsamda teklif verecek olanlar,

            l).1. Toplama Ayırma Tesisinin (TAT) Geçici Faaliyet Belgesi (GFB)/Çevre Lisansı fotokopisi,

            l).2. Tesisin, ambalaj atıklarının toplanması-ayrılması konusunda faaliyet gösterdiğine dair bilgi bulunan Kapasite Raporu vereceklerdir.

i)-Sosyal Güvenlik Kurumuna ve Vergi Dairesine borcu olmadığına dair ihale ilan tarihinden sonra alınmış belgelerin sunulması, gerekmektedir.

j)-İhale dokümanı İdareden alındığına dair belge;

 - İhale ile ilgili dosyalar ve şartnameleri mesai saatleri dâhilinde Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Satın alma Komisyon Başkanlığında bedelsiz görülebilir veya bedelsiz temin edilebilir.

7-Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı devlet ihale kanunun 37 inci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce ihale komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. İstekliler ihale tarih ve saatine kadar Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Satın alma Birimi ihale evrak dosyasını teslim edecekler veya 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. Madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri evraklarını iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderebileceklerdir. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde ihale dosyasının içinde teklif mektubunu da sunacaktır. Bu durumda posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez. Belirtilen saatten sonra ihale dosyası teslim alınmayacaktır.

8- Postada meydana gelecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon sorumluluk değildir.

9-Her türlü vergi, resim, harç ve benzeri alıcısına aittir.

10-Komisyon gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

11-İhaleye iştirak edenler, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 47. Maddesine göre işlem yapılacaktır ve 48. Maddesine göre karara bağlanacaktır.

12- 1 yıllık ihale bedeli üzerinden % 6  (yüzde altı ) oranında kesin teminat alınacak.

13- Tahmin edilen bedel 12 aylık olup, işin süresi yer tesliminden sonra 12 aydır.

#ilangovtr Basın No ILN02089900