Salih Ertaçoğlu yazdı

Devletleri devlet yapan, milletleri bir arada birlikte tutan; temel kurallar vardır. Herkes bu kesin kurallara uymak mecburiyetindedir. Hatta, TBBM'de üzerine sadık kalınacağına yemin bile etmişlerin; günümüzde Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamadıkları birkaç konuyla ortaya çıkmıştır, Anayasa Mahkemesi kararları beğenilmese bile uygulanmak mecburiyeti yine anayasa gereklerindendir. Saraya danışan olmuş; bırakın danışılmayı kendilerinin de ne kadar konudan uzak BAŞÜSTÜNE DEYİP maaşı götürenler ülkemize çok büyük sıkıntılar yaratıyorlar.
Anayasa ihlâl suçundan bu ülkede Bakanlar, Başbakanlar idam edilmiştir. Anayasa; hiçbir makamın yargı merciinin kafasına göre yorumlayacağı temel kural asla değildir. Anayasa Mahkemesi kararını; TBMM'de hiçe saydırarak Yargıtay'a dikte ettirilen siyasi kararı çıkaranlar oy verenler de anayasayı ihlal suçunu işlemişlerdir.
Ben öyle istiyorum, öyle düşünüyorum, işime öyle geliyor uygulamaları anayasal düzeni olan ülkelerde asla uygulanamaz. Keyfilik, ben bilirim, sözüm kanundur uygulamaları ise Kuzey Kore'de, Çin'de, Rusya'da, krallıkla idare edilen ülkelerde geçerlidir. Demokraside keyfilik yoktur.
TBMM suça iştirak ettirilmiştir. Sorumluları günü geldiğinde hesabını verecektir. Egemenlik kötüye kullanılmıştır.
Şanlı bayrağımızın başka bir ülke vatandaşının ölümü sonrası yarıya indirilmesini, yas ilan edilmesini şiddetle reddediyorum. Bayrağımızın ne zaman yarıya ineceğini bilmeyenler siyasi şov peşindeler. Gıyabi cenaze namazları da şovun daniskasıdır. Bu satırların yazarı milliyetçidir, muhafazakârdır görüşlerimizin de temelidir. Bırakın kumpasları, tezgahları. Ayak oyunlarını artık kimse yemiyor. On binlerce Filistinli can verirken İsrail'le ticarete devam edenler utanmalı. Bugün bile Yunanistan'ın TİRE limanından sevkiyat yapıldığına dair haberler veriliyor, AYIPTIR AYIP!
Küreciği kapatamayanların inandırıcılığına zaten güven yok.                                                                                                   Sevgi ve saygılarımla.