Hayrettin Koyuncu, Tokat İstişare Heyeti'nin "Gelecekte Tokat" panelini değerlendirdi.

          Geçtiğimiz hafta Yağıbasan Medresesi’nde Tokat İstişare Kurulu’nun paneli yapıldı.   Panele 7 konuşmacı katıldı. Tokat’ın tarihi, kültürü, eğitimi, turuzmi, tarımsal yapısı turizmde geri kalmışlığı gündeme getirildi.

          Konuşmacılar kendi branşlarında açıklamalar yaptılar. Konuşmalar süreli olduğu için verilen 8 dakikalık süreye uydular ancak paneli yöneten kişi her konuşmadan sonra kendini gösterme modunda, bir şeyler söyleyerek zaman öldürdü ve sıkıntı verdi.

          TOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi  Tokat’ın tarım ili olmasına dikkat çekti ve çok güzel sunumda bulundu.

          Gazeteci Fatih Kılıç iletişim yönünden akıcı bir uslupla Tokat’ı değerlendirdi.

          Eski Bakan Reşat Doğru ‘da bu konuda ki çabalarını ve katkılarını aktardı. 

          Ancak biri vardı ki Tokat tarihini ve kültürünü bütün özellikleri ve güzellikleriyle ortaya döktü.

Uıoo

          TOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Demir, Tokat’ın yöredeki tarih kaynaklarını kültür sanat v e turistik üstünlüklerini benim çoğunu bugüne kadar duymadığım özelliklerini ve güzelliklerini ortaya koydu.

          Gönlüm öyle istiyorki; Prof. Dr. Alpaslan Demir’in anlattıkları bir kitap yapılıp Tokatlı gençlere el kitabı olarak dağıtılmalı.

          Tokat’ın yöredeki turistik üstünlüklerine karşın yeterli ilgiyi görmemesine çok vurgu yapıldı. Yazar Kadir Özbilgin, kadın yazarımız Ayla Bağ, El Sanatları Ustası Yasemin Hanım görüşlerini katarak panele canlılık verdiler.

          İlgililerin, özellikle de İl Kültür Müdürlüğü’nün bu sunumlara duyarlı davranacağını umarım.