Teknik Direktörün Gözüyle köşesinde Ercan Süsoy, Tokat Belediye Plevnespor - Belediye Kütahyaspor maçını yazdı.

Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüz bu sezon yer aldığı TFF 3. Lig 2024-2025 Sezonu ilk haftasında Belediye Kütahyaspor ile sahamızda oynadığımız Türkiye Profesyonel 3. Lig maçında 1-0 mağlup oldu.

            Pek tabii ki Tokat Belediye Plevnespor takımımız tüm spor severleri ve bizleri üzdü. İnşallah bu neticeleri ileride yapacağımız maçlarda alacağımız güzel neticelerle unutturur diyelim. Haydi hayırlısı.

            TFF 3. Lig 1. Grup’ta 08 Eylül Pazar günü, Tokat GOP. Stadı’nda oynayan takımımızın 1-0 mağlubiyetiyle sonuçlanan maçta gözümüze takılan önemli hususlara gelince;

Tokat Belediye Plevnespor Kütahya Belediyespor (16)

1) Tokat GOP. Stadı’nın protokol tribününün manzarası her zaman olduğu gibi şehrimizin takımımıza olan ilgi ve alakasını gösteriyor. Protokol tribünümüzün yeni sezondaki ilk maçımızda vilayetimizin yeni Valimiz Sn. Abdullah Köklü, MHP Milletvekilimiz sn. Yücel Bulut, Tokat Belediye Başkanımız ve Kulüp Başkanımız Sn. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, Tokat’ımıza yeni atanan İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eger, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, eski Tokatspor Başkanımız Ahmet Sami Ülkü, TÜFAD Başkanımız Ethem Canikli, bendeniz TÜFAD Onursal Başkanı Ercan Süsoy ile Yöneticiler görüldü.

2) Müsabaka öncesi, Paris’teki paralimpik oyunlarda Şamkpiyonluk elde eden Goal Ball Takımı’nın Tokatlı milli sporcu kardeşleri, altın kızları Sevda ve Sevtap Altunoluk kardeşleri taltif eden bir tören yapıldı. Başta Vali olmak üzere protokol tarafından çiçekle karşılandı. Kendilerini biz de tebrik eder, başarılarının devamını diliyoruz.

            3) Takımımızın 12. Adamı taraftar topluluklarımız bu defa her zamanki karşı açık tribün yerine değil de kapalı tribün yanındaki kale arkası açık tribünde oldukça kalabalık görüldüler. Maçın 1. Devresinden sonuna kadar yaptıkları güzel tezahüratlarla takımımızı desteklemişlerdir. Biz geçen yıllarda bu konuyu belirttiğimiz gibi taraftarlarımızın takım formalarını giyerek statta bulunmalarının daha iyi olacağını belirtiyoruz.

            Maçın teknik analizine gelince;

            Tokat Belediye Plevnespor takımımız için, Belediye Kütahyaspor maçında teknik adam gözüyle incelediğimizde şu teknik hususları tespit ettik.

1) Takımımız bu sezon ilk maçı olduğu için elde olmayan sebeplerle kadrosunda önceki sezondan 3 futbolcumuz (kaleci Ebubekir, sol bek Muhsin Polat, sağ stoper Berk Kal) dışında değişim olmasıyla yenilgi sonucunu almamızda en önemli faktör olmuştur.

2) Bu yeni değişmiş kadromuz birbiriyle çok uyumlu olmaması dışında, sahamızda ilk defa öyle kalabalık bir seyirci karşısında pek fazla oynamadıklarından maç heyecanlarını yenememişler ve normal futbollarını gösterememişlerdir. Oyunun ilk 5 dakikasında bu şaşkınlıktan neredeyse kendi kendimize yediğimiz golle müsabakayı kaybetmemize sebep olmuştur.

3) Bize göre teknik heyetimizin bu kadromuzu teşkil eden futbolcularımızı pek tanıyamadıkları için daha ilk 11’imizi teşkil edemediklerini görüyoruz. Bütün bunlara rağmen 1-0 mağlup olduğumuz Belediye Kütahyaspor maçımız bu sezonun ilk maçı olduğu için bundan sonra yapacağımız maçlarda biraz daha dikkatli olmamıza vesile olur.

4) Maçımızı izleyen eski tecrübeli bir teknik adam olarak önümüzdeki hafta süper lig şampiyonluğu yaşamış Bursaspor ile oynanacak müsabakada “takımımız nasıl dizilmeli? Nasıl yer almalıyız?” sorusuna yanıt vermek isteriz. Bursaspor maçında kalede Ebubekir, defans bloğumuzda sağ bekte Özgür (şayet başkaca sağ bekimiz varsa Özgür’ün yerine oynatılabilir), sol bekte Muhsin Polat, sağ stoper Berk Kal’ın yerine Emin Kaan Arslan, sol stoper Recep Daylak, geri dörtlünün önündeki orta sahada iki ön libero Haydar Deniz ve yanında alt yapıda iken de bu mevki için yetiştirilen Berk Kal, onların önlerinde gol umudu olarak Özgür Çek santrafora yakın ileri orta saha (santrafor arkası) mevkiine yerleştirilerek oynatılması halinde daha faydalı olacakları kanaatindeyiz. Sağ kanat forvet Mustafa Gürkan Varlık, sol kanat forvet Fırat Küçükgülmez, santraforumuz Murat Can Bölükbaşı olmalı. Bize göre Bursaspor maçında orta sahada iki ön liberomuz Haydar Deniz ve Berk Kal ile takımın en tecrübelisi Özgür Çek’in santrafor arkası oynaması, bilhassa orta saha göbeğini Berk ve Haydar’ın hiç boşaltmadan devamlı rakibimizi üçüncü bölgede karşılamaları ve maç boyunca iyi yer tutmaları, gol ayağımız olan Özgür Çek’in de santraforumuzu destekleyerek gol şansımızı artırması beklentimizdir.

Takımımızın bu ilk müsabakada mağlup olması pek fazla abartılmadan daha sonra yapacağımız maçlarda başarılar diler vilayetimizin bu kadar ilgili olduğu böyle zamanlarda ilgiyi boşa çıkarmamalıyız. Çok çalışmalıyız. Başarılar…