Hoş geldin, hoş geldin, hoş geldin DÜNYA’M. Dokuz aylık uzun yollardan gelen, heyecanla doğumunu beklediğimiz, gelişiyle varlığımıza değer katan, türlü türlü sıfatlar ekleyen, hayata bakışımızı değiştiren, kırk günlük bu süreçte hayatımızda çağ kapatıp çağ açan canım torunum DÜNYAM bebeğim, hoş geldin.

Bugün sizlerle kırk günlük bir anneanne olarak yaşadığım ve hissettiğim duyguları paylaşmak istiyorum. Bu dünyaya gelişimizden itibaren son nefesimize kadar bir yolculuğun içinde ilerlerken yaşımız gereği yeni eklenen sıfatlarla çoğalarak büyüyoruz.

Bir kadının en yüce görevi anne olmak. Yaradan’dan sonra yaratıcı olmak hali, Allah kadınlara verdiği rahim sıfatıyla kadının yaratıcı gücüne dikkat çekerken, anne olmanın mutluluğunu yaşayan kızımın sayesinde ben de hayatımda alabileceğim en yüce sıfat ANNEANNELİK makamına terfi ettim. Kırk gündür bu makamda olmanın onurunu, gururunu yaşatan kıymetli torunumun bugün kırkı çıktı. İlk, tek ve biricik torunum DÜNYA’m beni büyüttü. ANNEANNELİK makamı dünyanın en güzel sıfatı. Ağrısız, sancısız, sonsuz saf sevginin konsantre olmuş haliyle yeniden doğuyor ve gençleşiyorsunuz diyebilirim. Bu yeni durumu böyle özetleyebilirim. Allah’ın yanından gelen en son misafirimiz torunumun kokusu cennet, sesi, güzelliği, ağlaması, gülmesi, bakışı, özenle yaratılmış varlığı ve sevgisi herkese yetecek kadar sevinç ve mutluluk dağıtıyor. Çok şükür.

25 yıldır gözümün bebeği olan kızıma gelişiyle annelik sıfatını veren torunum, anne kızın birbirini daha iyi anlamasına yol açtığı için çağ kapayıp çağ açan bir bebek olarak ilk icraatını yapıyor. DÜNYA BEBEK’in gecesini gündüzünü aydınlatan annesi güneş misali hep yanında. Merkezde DÜNYA olunca tüm dünya onun çevresinde dönüyor. İlk gördüğümde hissettiğim duyguyu anlatamam, yaşanması gereken bir durum. Çok güzel, çok güzel, çok güzel bir an. Sağlıklı, sıhhatli bir süreçle sonuçlanan lohusalık dönemi çok şükür iyi geçti. Anne sütüyle beslenen bebek mutlu, anne mutlu, biz çok mutluyuz. Birbirlerine çok güzel alıştılar. Evli, mutlu, çocuklu olmanın güzelliğini yaşayan kızımın yuvasındaki huzura şahitlik etmenin sevincini yaşıyoruz biz de.

Torunumla göz göze konuşuyorum. Kucağımda, kollarımın arasında bana derin ve manalı bakan bir çift gözle yüreğinden geldiği gibi konuşmak ve anlıyormuş gibi pür dikkat beni dinlemesi, adam olacak çocuğun ilk göstergesi olabilir diye düşünüyorum. İlk ninnimi kulağına usulca fısıldıyorum.

E bebeğim eee…

Uyusun da büyüsün, Ay Bala’m benim, ninni

Uyansında kendini bilsin, DÜNYA’M benim, ninni

Bu köyde yetişen adama şahit olacaksın, Ay Bala’m

Sevgiyle büyüsün insanoğlu, DÜNYA’M benim, ninni.

Sezen Aksu’nun ninnisiyle devam edeyim sözlerime:

Bebeğim hadi hoş geldin

Bak ben nasıl yenilendim

Sana anne sözü, bu dünya

İyi bir yer olacak illa

Uyusun da büyüsün

Tıpış tıpış yürüsün

Daima yüzü gülsün yavru canım

Okusun da büyüsün

Aydınlığa yürüsün

İyi insan olsun yavrucağım.

Yemyeşil koca bir orman

Şırıl şırıl akan ırmaklar

Toprak ana beşiğimiz

Biz bütünüz, biz biriz.

Uyusun da büyüsün

Tıpış tıpış yürüsün

Daima yüzü gülsün yavru canım.

Tut kuzum filin elinden

Çiçeği böceği öpüp kokla

Bak bir de köpeğin gözünden

Dinle, gör, okuyup anla

Uyusun da büyüsün

Tıpış tıpış yürüsün

Daima yüzü gülsün yavru canım.

Okusun da büyüsün

Aydınlığa yürüsün

İyi insan olsun, daima yüzün gülsün DÜNYAM.

Seni bize veren Allah’ıma binlerce kez hamd ederim.

Bir teşekkür de DÜNYA’mı doğuran canım kızım, dünyanın en güzel annesi YASEMİN’İME ve babasına çok çok teşekkür ederim.

Yaşım dedi durul, gönlüm dedi coş,

Yaşım dedi dinlen, gönlüm dedi koş...

Yaşım dedi yeter artık pes, gönlüm dedi gez...

Yaşımla gönlümü edemedim eş,

biri 15... Biri 55.

Gelişiyle beni büyüten ve ANNEANNELİK MAKAMINA yükselten,

Gülümseyen, huzur veren, saf minik bir çocuğun yanında çocuklaşan yüreğimle, fiziki yaşım bir anneanne olmasına rağmen hiç bitmeyen bir mavi

sonsuz, sınırsız ve masum, uçsuz bucaksız masmavi sevgilerin içinde büyüyen yaşım hep çocuk...

Birlikte büyümek için hazırım…

Çocukların iyi yetişmesi, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olabilmesi için bizlere düşen görevleri severek yapmaya gönüllüyüz bebeğim. Hoş geldin, hoş geldin dünyamıza DÜNYAM. Nice kırklara, kırk yıllara mutlu, sağlıklı, huzurlu, ilim ve bilimin ışığında aydınlanan yarınların, hak yolunda yürüyen adaletli bir dünyada sevgi ile yaşayacağımız güzel günlerimiz için iyi ki benim torunum oldun, hoş geldin meleğim. Seni çok, çok seviyoruz. Dünyanın masalını yeniden yazacağız hep birlikte…

Güzelliklerde buluşmak dileğiyle…

Anneannen

Dünya Köylüsü

Ayla Bağ