Türkiye edebiyat camiası önemli bir ismi kaybetti. Türkiye Yazarlar Birliği eski Genel Başkanı ve Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, 58 yaşında yaşamını yitirdi. Peki, Yakup Ömeroğlu kimdir, neden vefat etti? İşte detaylar...

Yakup Ömeroğlu kimdir, neden vefat etti?

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gören Ömeroğlu, Ankara'da bulunduğu hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi, yarın Hacı Bayram Veli Camisi'nde ikindi namazı sonrası kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

1966 yılında Çankırı’da doğan Yakup Ömeroğlu, eğitim hayatına Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Lisesi'nde başladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi'nden mezun olan Ömeroğlu, burada Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktorasını tamamladı. 1994 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak atandı. Aynı yıl, Türk Cumhuriyetleri ile Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Başmüşavirliği’nde danışman olarak görev aldı. 1997-2000 yılları arasında Kazakistan’da bulunan Türk-Kazak Ahmet Yesevî Üniversitesi'nde Kültür Müdürlüğü yaptı.

2000 yılında Türkiye’ye dönen Ömeroğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda müşavir olarak görevlendirildi. 2002 yılından itibaren Gazi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 2004-2006 yılları arasında Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanlığı’nı yürüttü. 2006 yılında, Türk dünyasından yazar ve şairleri bir araya getiren Avrasya Yazarlar Birliği’ni kurarak başkanlık görevini üstlendi. Ömeroğlu ayrıca, Türk dünyasının ortak edebiyat dergisi Kardeş Kalemler ve Dil Araştırmaları dergilerinin de sahibiydi.

Tokat'a hafta sonu için yağış uyarısı! Yağış ne zaman başlayacak? Tokat'a hafta sonu için yağış uyarısı! Yağış ne zaman başlayacak?

Yakup Ömeroğlu, Türk dünyası edebiyatına ve kültürüne yaptığı katkılarla tanınıyordu. Onun vefatı, edebiyat dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Kendisi, eserleri ve çalışmalarıyla hatırlanacak.

Muhabir: Nuray Uluözlü