Tokat’ta hafta sonu hava durumu, farklı hava koşullarını bir araya getiriyor. 21 Eylül Cumartesi günü kentte parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Pazar günü yağmurlu bir havanın hakim olması öngörülüyor. Vatandaşlar, hafta sonu planlarını yaparken bu değişken hava koşullarına dikkat etmeli.

Cumartesi: Parçalı Bulutlu Bir Gün

21 Eylül Cumartesi günü, Tokat genelinde parçalı bulutlu bir hava hâkim olacak. Sıcaklıkların 26 dereceye kadar yükselmesi beklenirken, akşam saatlerinde 14 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor. Yağış ihtimali yüzde 10 seviyesinde, bu da önemli bir yağış beklenmediği anlamına geliyor. Ancak, yüzde 51 oranında bir nemin hissedileceği ve 13 km/s hızında bir rüzgarın eseceği belirtiliyor. Cumartesi günü açık hava etkinlikleri için uygun gözükse de, rüzgar ve serin akşam saatlerine karşı tedbirli olunmasında fayda var.

Tokat hafta sonu elektriksiz! İşte o yerler! Tokat hafta sonu elektriksiz! İşte o yerler!

Pazar: Yağmurlu Bir Gün

Hafta sonunun ikinci günü olan 22 Eylül Pazar, yağmurlu geçecek. Yağış ihtimali yüzde 70 olarak tahmin ediliyor. Sıcaklık ise 20 derece ile 13 derece arasında değişecek. Nem oranı yüzde 68’e kadar çıkacak, bu da havanın daha nemli ve serin hissedileceği anlamına geliyor. Rüzgar ise 10 km/s hızında esecek. Yağmurun etkili olması beklenen Pazar günü, açık hava etkinlikleri için uygun gözükmüyor. Bu nedenle vatandaşların yağmur hazırlıklarını yapmaları öneriliyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu