Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokat Taşhan’da esnafı ziyaret etti. Ziyareti öncesinde meydanda toplanan halka seslenen İmamoğlu, Tokatlı vatandaşlara ve İstanbul’da yaşayan Tokatlılara selamlarını iletti.

Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı

Ekrem İmamoğlu, Tokat meydanında toplanan kalabalığa hitap ederek, “Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tokat’ımızın güzel insanları, sizleri burada görmek çok güzel. Tokatlılar, Tokat'ta olduğu kadar İstanbul'da da var. Dolayısıyla İstanbul'un güzel Tokatlı hemşehrilerinden size selam getirdim.” dedi.

İmamoğlu, Tokat’ta olmaktan duyduğu gururu ifade ederek, “Bugün hem Zile’de hem de Turhal Belediyesi’nde olacağız. Belediyelerimizi ziyaret edeceğim; güzel bir hizmetimizi gerçekleştirmiştik ve kıymetli belediye başkanımızla iş birliği yapmıştık. Bunun açılışını yapacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak, Tokat'taki yerel yönetimlerin güçlenmesi ve daha iyi hale gelmesi için buradayım. Aynı zamanda Tokat'ın ihtiyaçlarını ve geleceğe dair hedeflerini anlayabilmek adına çeşitli toplantılar ve buluşmalar düzenledik.” diye konuştu.

"Tokat, Hak Ettiği Yerde Değil"
Tokat’ın tarih boyunca önemli bir noktada bulunduğunu ancak ekonomik ve sosyal açıdan hak ettiği seviyede olmadığını vurgulayan İmamoğlu, sanayi, tarım ve turizm gibi alanlarda Tokat’ın gelişmesi gerektiğini belirtti. Tokatlıların kendisine sıkıntılarını ve beklentilerini ilettiklerini söyleyen İmamoğlu, “Bugünün yönetim anlayışına ve ekonomik düzenine karşı duran, ne yazık ki gelir dağılımındaki adaletsizlikten, eğitim ve adalet sistemindeki sorunlara kadar birçok konuda şikayet eden bir halkımız var. Milletimiz, 'yeter artık' diyerek birçok konunun çözülmesi gerektiğini dile getiriyor.” dedi.

"Tokatlı Hemşehrilerime Söz Veriyorum"
Tokat'ta bulunmasının kendisi için büyük bir sorumluluk olduğunu ifade eden İmamoğlu, Tokatlılara ve İstanbul’a karşı olan görev bilincinin arttığını söyledi. İmamoğlu, “Tokat'ın güzel insanları, yakın gelecekte çok güzel günler bizlerle olacak. Göreceksiniz, tek şartımız var: çok çalışmak. Gece gündüz demeden çalışacağız ve sizleri mahcup etmeyeceğiz.” diyerek Tokatlılara söz verdi.

"Eşitlikçi ve Liyakat Odaklı Bir Yönetim"
İmamoğlu, eşitlikçi ve liyakat odaklı bir yönetim anlayışı ile toplumun her kesimine adaletle yaklaşacaklarını ifade ederek, “Sizlere söz veriyoruz; Her yerde eşitlikçi, insanını birbirinden ayırmayan, müreffeh bir toplumu var etmek ve aynı zamanda vatandaşına itibarını hissettiren bir yönetim anlayışını ortaya koymak için çalışacağız. Liyakati esas alan, kimseyi ezdirmeyen ve herkese eşit davranan bir düzen ve dönem inşa edeceğiz. Kısacası, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, insanlarımızın eşitliğini ve adaleti sağlamak için hep birlikte çabalayacağız.” dedi.

Konuşmasının sonunda, Tokatlıların ve İstanbulluların kendisine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden İmamoğlu, “Bizi dinlemeye gelen, güler yüzleriyle bu güzel kalabalığı oluşturan hanımefendilere, beyefendilere, sevgili gençlerimize ve çocuklarımıza minnet duygularımı iletiyorum. Allah sizleri mahcup etmesin. Hepinizi çok seviyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Işık