Haber-Foto: Mustafa Işık

Tehdit büyüyor: Delik deşik oldu! Tehdit büyüyor: Delik deşik oldu!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokat’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında bir dizi etkinlikte bulundu. Ziyaretlerine Dedeman Otel’de sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluşarak başlayan İmamoğlu, Cuma namazını Ali Paşa Camii’nde kıldı. Daha sonra Tarihi Taşhan’da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İmamoğlu, hem Tokatlı vatandaşlarla bir araya geldi hem de yerel muhabirlerin sorularını yanıtladı.Whatsapp Image 2024 09 20 At 17.47.05"Tokat’ı Çok Seviyoruz, İstanbul’da da Büyük Bir Tokatlı Topluluğu Var"
Ziyaretlerinde Tokat’a duyduğu sevgiyi dile getiren İmamoğlu, Tokat ile İstanbul arasında derin bir bağ olduğuna vurgu yaparak, “Tokat’ı çok seviyoruz. İçten içe her zaman özlem duyduğumuz bir yer. İstanbul, aynı zamanda kocaman bir Tokat; biliyorsunuz, Tokat’ın nüfusu kadar Tokatlı da İstanbul’da yaşıyor. Çok iç içeyiz. Dostluk, hemşehrilik, akrabalık her şey var. Dolayısıyla Tokat’a çok faydalı düşüncelerle geldik.” dedi.

“Tokat Bu Kadar Göç Vermemeli, Bu Kadar Üretimsiz Olmamalı”
Tokat’ın sahip olduğu potansiyeli daha iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten İmamoğlu, şehirdeki göç ve üretimsizlik konularına dikkat çektiği sözlerinde, “Tokat bu kadar göç vermemeli, bu kadar üretimsiz olmamalı. Hem kabiliyetli insanlar var hem de verimli topraklar. Ayrıca tarihi, kültürü ve doğası muhteşem. Tüm bu fırsatları daha güçlü bir geleceğe dönüştürmeliyiz. Bir dahaki gelişimizde bu konuda müjdeler vermeye geleceğiz.” şeklinde konuştu.

“Sorunlar Büyüyor, Tokat İçin Ne Yapmalıyız Diye Düşünmeliyiz”
Tokat’taki sorunların çözümü için daha çok çalışılması gerektiğini ifade eden İmamoğlu, çözüm odaklı bir yaklaşımın önemine değinerek, “Sorunlar büyüyor. Buradan ayrıldığımızda başımızı iki elimizin arasına alıp ‘Tokat için neler yapmalıyım?’ diye düşünmek zorundayız. Bu, ülkenin her yeri için geçerli. Şükürler olsun ki memleketin kendine has nimetleri ve bereketi var. Ancak bu bereketin heba olmaması için uygun bir ortama ihtiyacımız var. Bunun yolu, milletin birbirine olan ilgisini, sevgisini ve saygısını büyütmekten geçiyor. Ayrıca milletin evlatlarına liyakatle fırsat vermek gerekiyor. Bunlar sağlandığında her şey başarılı olur.” ifadesini kullandı.

“Kim Kazanırsa Kazansın, İyi Olan Kazansın”
Muhabirimiz Mustafa Işık’ın, Trendyol Süper Lig’de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, taraf tutmaktan kaçındı. Gülümseyerek verdiği cevapta, “Kim kazanırsa kazansın, iyi olan kazansın. İşlerinde başarılar dilerim.” diyerek sözlerini tamamladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Tokat ziyareti, hem vatandaşlar hem de esnaf tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ziyaretin ardından Tokat’tan ayrılan İmamoğlu, Tokat’ın geleceği için umut dolu mesajlar vererek şehre veda etti.

Editör: Mustafa Işık