Tokat Belediyesi tarafından yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Kışlabağları ve Hubyar bölgeleri, sonunda sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuştu. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun liderliğinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, bu iki bölgede yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hattı döşendi ve su deposu inşa edildi. Bu çalışmalar sayesinde, uzun zamandır tankerlerle su taşınan bölgelerin su sorunu tamamen ortadan kalktı.

Köklü Çözümler Üretildi

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, göreve geldiği ilk günden itibaren kentin kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmeye odaklandıklarını belirtti. Yıllardır çözülemeyen içme suyu sıkıntısının çözüldüğünü ifade eden Yazıcıoğlu, “Tokat’ımızda uzun yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Kışlabağları ve Hubyar bölgelerindeki çileye son verdik” dedi.

Yapılan çalışmalara Tokat Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla başladıklarını belirten Başkan Yazıcıoğlu, uzman ekiplerin titiz çalışmalarıyla bu iki bölgede yaşayan vatandaşlara temiz ve kesintisiz içme suyu sağladıklarını söyledi. Özellikle tasarruf ve verimliliğe önem verdiklerini vurgulayan Yazıcıoğlu, bu projelerin tamamının belediyenin öz kaynakları ile yapıldığını açıkladı.

Uzun Vadeli Çözümler Getirildi

Başkan Yazıcıoğlu, hem Kışlabağları hem de Hubyar bölgelerindeki altyapının yenilendiğini ve yeni su kaynaklarıyla bölgelerin su ihtiyaçlarının kalıcı olarak karşılandığını belirtti. Su kaynaklarının güçlendirilmesiyle artık bu iki bölgede su sıkıntısı yaşanmayacağını söyleyen Başkan, yapılan çalışmaların Tokat’ın genel altyapı sorunlarına da örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Bakan Kurum'dan TOKİ müjdesi! Bakan Kurum'dan TOKİ müjdesi!

Bu kapsamda gerçekleştirilen projelerin, sadece su ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, şehrin genel altyapı sorunlarına da çözüm üretmeye devam edeceğini belirten Yazıcıoğlu, bölgedeki vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: Nuray Uluözlü