Son dönemde artan internet alışverişi, mücevher ve altın piyasasında da yaygınlaşmış durumda. Ancak uzmanlar, özellikle internet üzerinden yapılan altın alımlarında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Kuyumcu Ahmet Güney, altın alımında karşılaşılabilecek olası dolandırıcılık risklerine dikkat çekerek, yatırımcıları bilinçli olmaya çağırdı.

Güney, internetten alınan altınların sahte olabileceğini, gramajlarının düşük ya da ayarlarının oynanmış olabileceğini belirtti. “Altın uluslararası standartlara sahip bir madendir. Piyasa değerinin çok altında satılan altınlar genellikle yanıltıcıdır. Ucuz fiyatlara aldığınızı düşündüğünüz altınlar, sahte ya da eksik gramajlı çıkabilir ve bu durum yatırımcıları zarara uğratır” dedi.

Yatırımcılar İçin Büyük Tuzaklar

Özellikle yatırım amaçlı altın alan tüketicilerin, internetten yapılan alışverişlerde düşük fiyat tuzağına düşmemesi gerektiği vurgulandı. Ahmet Güney, altın alımı yapılan firmaların güvenilirliğinin sorgulanması gerektiğini, fiziksel mağazalarının olup olmadığının kontrol edilmesinin de önemli olduğunu söyledi. “Altını aldığınızda herhangi bir sorun çıktığında muhatap bulamamak, büyük bir mağduriyet yaratabilir” şeklinde konuştu.

Güney, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketicilerin, ürünü birden fazla kaynaktan kontrol etmeleri gerektiğini hatırlatarak, “Aksi takdirde avantajlı bir alışveriş yaptığınızı düşünürken, zararla karşılaşabilirsiniz” dedi.

Türkiye'nin desteklediği isim MasterChef'e veda etti Türkiye'nin desteklediği isim MasterChef'e veda etti

Güvenilir Firma Şart

İnternet üzerinden altın alırken düşük fiyatlara kanılmaması, mutlaka güvenilir firmalardan alışveriş yapılması gerektiği uzmanlar tarafından sürekli vurgulanıyor. Yatırımcılar, olası mağduriyetlerden kaçınmak için dikkatli olmalı.

Muhabir: Esengül İşleroğlu