Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri, tedavi gördüğü Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bir aydır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren minik Sıla, ilaçlara tepki vermediği için durumu kritikleşmiş ve son günlerde daha da ağırlaşmıştı. Küçük kız, tüm müdahalelere rağmen bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.

Olayın Geçmişi

8 Eylül’de, anne B.Y. (25), kızı S.Y.'yi "uyanmadığı" gerekçesiyle Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan ilk muayenede, küçük Sıla’nın beyin kanaması geçirdiği ve cinsel istismara uğramış olabileceği şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi. Durumun polise bildirilmesinin ardından bebek, beyninden ameliyat edilerek yoğun bakım ünitesinde entübe halde tedavi altına alındı.

Semih Çelik'in babası olay gününü anlattı: Kan donduran detaylar! Semih Çelik'in babası olay gününü anlattı: Kan donduran detaylar!

Soruşturma ve Gözaltılar

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında anne B.Y., birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ve K.A.'nın 13 yaşındaki oğlu ile 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından küçük Sıla'nın durumu ülke çapında infiale yol açarken, sosyal medyada da geniş yankı buldu. 30 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Sıla, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Toplumsal Tepki

Yaşanan bu trajedi, ülkede cinsel istismar vakalarının artışı konusundaki endişeleri yeniden gündeme taşıdı. Sosyal medya platformlarında Sıla'nın yaşadıkları geniş yankı uyandırdı ve birçok insan, çocuk istismarına karşı daha sıkı yasal önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer