Haber: Mustafa Işık

AK Parti Tokat İl İnsan Hakları Başkanlığı'ndan İsrail'e Sert Eleştiri! İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Kınandı AK Parti Tokat İl İnsan Hakları Başkanlığı'ndan İsrail'e Sert Eleştiri! İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Kınandı

Saadet Partisi Tokat İl Başkanlığı, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırının birinci yıl dönümünde, bir hafta sürecek bir Filistin fotoğraf sergisiyle anma etkinliği düzenledi. Hıdırlık Köprüsü yanında sergilenecek olan fotoğraf sergisiyle Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çekilirken, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Selim Işık, "Vicdanın sesini duy" çağrısıyla bir basın açıklamasında bulundu.Whatsapp Image 2024 10 06 At 15.26.00"Siyonist İsrail, Katliamlarına Devam Ediyor"
Başkan Selim Işık, basın açıklamasında İsrail’in Filistin’de yıllardır sürdürdüğü işgal ve katliamlara değindi. "Onlarca yıldır emperyalist Batı’nın desteği ve işbirliği ile Filistin’de işgal ve soykırım yapan siyonist İsrail, son bir yıldır tüm dünyanın gözü önünde yakın tarihin en büyük katliamlarına imza atmaktadır." ifadelerini kullandı. Işık, okullar, hastaneler ve camiler gibi sivil hedeflere yapılan saldırılara vurgu yaparak, yaşlı, çocuk ve kadın demeden Filistin halkının üzerine ölüm yağdıran teröristlerin, uluslararası hukuku çiğnemesine rağmen herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti.

"İsrail’e Karşı Somut Adımlar Atılmadı"
Işık, Uluslararası Adalet Divanı tarafından kabul edilen soykırım davasına rağmen, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler'de konuşma yapmasına tepki gösterdi. Batı’nın çifte standartlı politikalarına alışkın olduklarını, ancak bölgede işbirlikçilerin kabul edilemez olduğunu söyledi. "Bizler daha ilk günden itibaren tüm bölge ülkelerine hedefin sadece Filistin olmadığını söyledik." diyerek Arz-ı Mev’ûd projesine dikkat çekti.Whatsapp Image 2024 10 06 At 15.26.00 (1)"Bölgedeki İşbirlikçilere Sessiz Kalmayacağız"
Başkan Işık, Yemen, Suriye, İran ve Gazze’ye yapılan saldırıların ardından son günlerde Lübnan’da da siyonist vahşetin başladığını hatırlatarak, İslam dünyasındaki liderlerin suskunluğunu eleştirdi. Libya, Irak, Afganistan ve Yemen’de yaşanan işgallere karşı sessiz kalan liderlerin, sıradaki işgalin kendi topraklarına yapılacağını anlaması gerektiğini belirtti. "Ne siyonizm ne de emperyalizm için bahaneler bitmeyecektir." diyerek, ABD’nin Irak’ı nükleer silah bahanesiyle işgal etmesine ve yıllar sonra Irak’ta nükleer tesis olmadığını itiraf etmesine atıfta bulundu.

"Milli Görüş Olarak 55 Yıldır Mücadelemizi Sürdürüyoruz"
Işık, Milli Görüş hareketi olarak yıllardır emperyalizme ve siyonizme karşı durduklarını belirterek, Necmettin Erbakan’ın önderliğinde yapılan mücadelenin onurunu taşıdıklarını söyledi. Afganistan, Myanmar, Pakistan ve Gazze gibi birçok İslam ülkesindeki mazlumlara yardım ettiklerini vurgulayan Işık, "Biz Kıbrıs’ta ne yaptıysak, diğer İslam ülkeleri için de aynı şeyi talep ettik." diyerek, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

"Vicdan Gemisi Hâlâ Demirlenmiş Bekliyor"
İsrail ile ticaretin Filistin’e ihanet olduğunu söylemekten geri adım atmadıklarını belirten Işık, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in bu gerçeği haykırırken son nefesini verdiğini hatırlattı. "İsrail’e yapılan bu kanlı ticaret devam ederken, Vicdan Gemisi’nin kardeşlerimize ulaşmasına izin verilmedi." diyerek Türkiye’den İsrail’e yapılan ticarete ve Vicdan Gemisi’ne getirilen engellere tepki gösterdi. Ayrıca, Türkiye topraklarında siyonist teröristlere katılan kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması ve mal varlıklarının dondurulması çağrısında bulundu.Whatsapp Image 2024 10 06 At 15.25.59"İslâm Dünyasına Liderlik Etmeliyiz"
Başkan Işık, Türkiye’nin İslâm dünyasına liderlik ederek somut adımlar atması gerektiğini ifade ederek, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılmasını talep etti. İsrail ile yapılan ticaretin durdurulması gerektiğini belirten Işık, kınama ve boykot söylemlerinin ardında samimi ve cesur icraatlar beklediklerini söyledi.

"Filistin Bizim Vicdanımızdır"
Konuşmasının sonunda Başkan Işık, Filistin’in sadece bir toprak parçası değil, insanlık davası olduğunu vurguladı. Filistin’in Rachel Corrie, İsmail Haniye ve sayısız mazlumun emanetleri olduğunu ifade ederek, "Biz Allah’ın izniyle bu kalenin burçlarına zafer bayraklarını asacağız." dedi.

Sessiz Eylem ve Hanzala Fotoğrafları
Açıklamanın ardından kısa bir süre sessiz kalarak "Vicdanın sesini duy" sloganıyla susma eylemi yapıldı. Bu sırada Hanzala fotoğrafları sergilendi ve katılımcılar duyarlılıklarını gösterdiler. Işık, konuşmasının sonunda insanlığa seslenerek, "Vicdanın sesini duyun ve harekete geçin. Göreceksiniz ki zafer bizlerin olacaktır." dedi.462261435 10161993984927022 114091068267933895 N

Editör: Mustafa Işık