CHP Tokat İl Başkanı Kurtgöz: "TÜİK Verileri Gerçeği Yansıtmıyor" CHP Tokat İl Başkanı Kurtgöz: "TÜİK Verileri Gerçeği Yansıtmıyor"

İstanbul’da 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldüren ve ardından intihar eden Semih Çelik’in babası Adem Çelik, polise verdiği ifadede oğlunun yaşadığı psikolojik sorunlar ve olay günü yaşananları anlattı. Adem Çelik, oğlunun uyuşturucu kullanmaya başladığını ve davranışlarında büyük değişiklikler olduğunu belirtti. Semih'in genç yaşlardan itibaren değişen ruh hali ve çevresindeki kişilerle ilişkileri, yaşanan trajik olayların temelini oluşturdu.

"Oğlumun Bilgisayarını Sürekli Kapatması Şüphe Uyandırdı"

Adem Çelik, oğlunun lise yıllarından itibaren öğretmenlerinin dikkatini çeken bir çocuk olduğunu ve bilgisayar alanında yetenekli olduğunu söyledi. Ancak bir süre sonra Semih'in bilgisayarıyla olan ilgisi dikkat çekici bir hale gelmişti. Semih, odasına birisi girdiğinde panikleyerek bilgisayarını kapatıyor ve ailesine ne yaptığını anlatmıyordu. Oğlu üzerinde kurduğu baskıdan çekinen baba, bu durumu derinlemesine araştırmadığını belirtti.

"İkbal'in Annesi, 'Oğlun Kızımın Beynini Yıkamış' Dedi"

Semih'in ilk ciddi ilişkisi lise arkadaşı İkbal Uzuner ile olmuştu. Ancak bu ilişkinin ardından, İkbal'in annesi, Semih'in kızını olumsuz etkilediğini ve birlikte intihar etmeyi düşündüklerini iddia ederek Çelik ailesini uyardı. Kısa süre sonra Semih, sol göğsünden bıçakla kendisini yaralayarak intihara teşebbüs etti. Bu olay sonrasında hastaneye kaldırılan genç, psikolojik tedavi görmeye başladı.

"Odasında Şeytana Benzer Resimler Bulduk"

Adem Çelik, oğlunun son dönemlerinde büyük bir değişim geçirdiğini ve odasında korkutucu şeytana benzer çizimler yaptığını söyledi. Babasının bu resimlerin anlamını sorması üzerine Semih, “Düşünce yapılarımız farklı, siz anlamazsınız” diyerek cevap vermiş. Bu dönemde Semih’in Tanrı, ölüm ve varoluş üzerine yoğun sorular sormaya başladığını da belirten baba, oğlunun giderek daha karamsar bir ruh haline büründüğünü ifade etti.

"Bu Hayat Boş, Uzun Yaşamayacağım"

Adem Çelik, oğlunun sık sık “Bu hayat boş” dediğini ve geleceğe dair herhangi bir umudu olmadığını söylediğini aktardı. Semih, sürekli olarak hayatın anlamsızlığını vurguluyor ve uzun süre yaşamayacağını dile getiriyordu. Semih, liseyi dışarıdan bitirdikten sonra kasaplık yapmaya başlamış ancak uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle ruh hali daha da kötüleşmişti. Adem Çelik, oğlunun odasında kasaplık yaptığı işten edindiği bıçak ve et kesme aletlerini sakladığını, bunlara dokunulmasına izin vermediğini söyledi.

Olay Günü: "Sakın Eve Gelme Baba"

4 Ekim günü Adem Çelik, sabah saatlerinde oğlunu arayarak akşam geç geleceğini bildirdiğinde Semih, evde Ayşenur Halil ile olduğunu belirterek babasına “Sakın eve gelme” dedi. Ancak ilerleyen saatlerde eşinden gelen bir telefonla polislerin evde olduğunu öğrenen Adem Çelik, eve döndüğünde oğlunun hem Ayşenur Halil’i hem de eski sevgilisi İkbal Uzuner’i öldürdüğünü ve ardından hayatına son verdiğini öğrendi.

Kaynak: sabah