Haber-Foto: Mustafa Işık

AK Parti Tokat İl İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in Filistin’e yönelik başlattığı saldırının birinci yılında, Ak Parti MKYK üyesi Hayati İnanç'ın yaptığı basın açıklamasında İsrail'i insanlık suçu işlemekle suçladı. İnanç, Filistin halkının maruz kaldığı zulme dikkat çekilerek, Filistin davasını sonuna kadar savunmaya devam edeceklerini vurguladı. 81 ilde eş zamanlı olarak İnsan Hakları Başkanlığı tarafından hazırlanan ve ilimizde de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Ak Parti MKYK üyesi Hayati İnanç,  Tokat Milletvekilleri Av. Mustafa Arslan ve Dt. Cüneyt Aldemir, İl Başkanı Ali Özer, Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu'nun yanı sıra parti üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Gürel, STK Başkanları ve basın mensupları katıldı. Whatsapp Image 2024 10 07 At 12.16.55Ak Parti MKYK üyesi Hayati İnanç tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının savunmasız Filistinli sivilleri hedef aldığı ve uluslararası hukukun çiğnendiği ifade etti. 7 Ekim 2023'teki saldırının bir milat olmadığı belirten İnanç, İsrail’in onlarca yıldır devam eden bir işgal ve zulüm politikasının olduğu hatırlattı.D S C 0519“7 Ekim, Soykırım Makinasının Hızlanmasıdır”
İnanç, 7 Ekim'in İsrail için bir bahane olarak kullanıldığı, asıl meselenin 77 yıllık bir işgal ve katliam tarihi olduğu vurguladı. İsrail’in bir yılda 42 binden fazla sivilin ölümüne sebep olduğuna dikkat çeken İnanç, uluslararası toplumun ve Batı’nın İsrail’e karşı gerekli adımları atmamasını da sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Tokat İl Başkanı Kurtgöz: "TÜİK Verileri Gerçeği Yansıtmıyor" CHP Tokat İl Başkanı Kurtgöz: "TÜİK Verileri Gerçeği Yansıtmıyor"

İsrail, Nazilerin Almanya’sına benzetilerek, aynı ideolojik temellere dayandığı ifade eden İnanç, açıklamasında İsrail’in bölgede istikrarsızlık ve kaos kaynağı olduğu, durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi tehdit etmeye devam edeceği belirttti.Whatsapp Image 2024 10 07 At 12.16.58“İslam Dünyası Daha Güçlü Bir Türkiye’ye İhtiyaç Duyuyor”
Ak Parti MKYK üyesi Hayati İnanç, İslam dünyasının bu zulme karşı birleşmesi gerektiğini vurgularken, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her zaman Filistin’in haklı davasını savunduğunu belirtti. İnanç, Türkiye’nin sadece diplomatik değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olduğu vurguladı.

Son olarak Ak Parti MKYK üyesi Hayati İnanç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” söylemi tekrar hatırlatılarak, Filistin davasının bir vicdan mücadelesi olduğu ifade etti.

Editör: Mustafa Işık