Gazeteci Fatih Kılıç yazdı: "Elbette umudu yeşerten, besleyen isimler yalnız 1, 2 ile sınırlı değil. 3, 4, 5... sayarım. Topyekün hepsi derim."

* Geçmişin siyasi hesabı 31 Mart 2024'te sandıkta kesildi.

* İl Geneli, yerel idareler yeni yöneticileri seçildi.

* Yeni dönemden umutlu oluşumun nedenlerini bir bir izah ederim, zamanla...

* Umutluyum, çünkü İKTİDAR PARTİSİ Ak Parti'nin 1. Sıra Milletvekili YUSUF BEYAZIT'ı yeni dönem için çok daha kararlı görüyorum. İl genelinde, köyünde, beldesinde, ilçesinde planlı, programlı bir yol ve hizmet haritası çıkarttırıyor. En olgun haliyle bu kadim şehre hizmet bırakmanın niyetiyle öncü oluyor...

* Umutluyum, çünkü ittifak partisi MHP'nin Tokat merkez Belediye Başkanı seçilmesine vesile olduğu MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU, bu kadim şehre hizmet etmenin heyecanıyla iş tutuyor...

* Umutluyum, çünkü SEÇMEN ama er ama geç al aşağı etmesini de had bildirmesini de biliyor...

* Umutluyum çünkü TOKATLI daha CESURLAŞIYOR!

* Ve dahası gelecek...

SORU, GÖRÜŞ VE YANITLAR

"Fatih bey, umut olacak neyi gördün?"

- Gözlerini gördüm. Gözlere yalan söyletemezsin! Sözlerini duydum! Samimiyet ve azimle, yılgınlıkları, kırgınlıkları, engelleri aşaçak gayreti, en önemlisi hatalardan ders çıkarabildiklerini gördüm! Doğrulukla, dürüstlükle iş tutmakla vicdanlarının mutmain olacağını hissettim.

"Fatih bey, siyasetçi karşındaki... İhtiyatı elden bırakma derim."

- İhtiyat dediğin kanan ve kandıran olmamaya dikkattir. İnandığımı yazmak vebaldir. İki isim ve Onlarla yol yürüyenlerin yeni dönem hedefleri bu kadim şehrin çehresini değiştirmeye vesile olmalı. Dillerinden duyduğum, gözlerinden gördüğüm eyleme de dökülüyor. İcraatlar ortaya çıktıkça canı gönülden Allah razı olsun dedirtmek her zorluğa değer!

**

"Fatihçiğim hangi eylem, icraat?"

1) - Sn ...... 31 Mart 2024 sonrası İl Genel Meclisi oluşumu, oy birliği ile Başkan seçimi uyuma işaretken, tepki çekeceğini bile bile, İl Özel İdare Genel Sekreteri ataması ile şekillenen yeni yönetim kamu tasarruf tedbirlerine rağmen fırsat bilip strateji geliştirdi. Çözüm yolları açtı. AFAD tırlarının Tokat şantiyesinde dönüşümlerinin yapılması işinin üstlenilmesi 1 milyar TL'yi aşkın gelir getirecek. Özkaynak oluşacak. Plan ve program oluşacak, 5 yıllık planda ne eksik ne zaman tamamlacak şimdiden bilinecek. Dahası da var...

2) - Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ı, bir Tokatlı kadar bilmez elbette. Rahmetli babasının görev yapmış olması duygusal bağı kuvvetli kılıyor. Başkanlık koltuğuna oturduğunda, yönetim kadrosu oluşumunda ve yeni işçi alımı, iş akdi feshinde MHP Vekili ve teşkilat mensuplarının planlamasıyla hareket etmesinin yankıları oluyor. Olur veren isim... En son kurulan kadroyla hizmete başlıyoruz dedi. Sözleri yazıya döktü... Toplu ulaşımda kooperatifi yeni araç alımına ikna edişi artı hanesine yazdı. Elinde sihirli değnek yok lakin "yapacağım" diye inancı var...

**

"Fatih abi, Yusuf Beyazıt ulaşılmaz görülüyor. Başçiftlikliden başkasına bakmıyor deniyor. Umutsuzlar, değişim istiyor. Belediye Başkanı için daha erken ama kimin Başkan olduğu konuşuluyor halâ. Umutlanmak öyle kolay değil!"

- Benim güzel kardeşim, kolay diyemem! Zorlukları görmez, bilmez değilim. Her zorluğu aşmanın gayretinde olan biriyim. Bu gayretle muhatabı hizmet odaklı kılmanın gücünü toplumda arıyorum. Umutlu olduğum gücü toplum verebilmeli ki, bunun emaresi var sahada. Vatandaş cesur söylemleri ile hizmet, hakkaniyet talep ediyor.

"Abi, kukla nasıl umut olacak?

- Olmaz! Olmamalı çünkü! Kuklacı da olmaz! MHP Milletvekili ve Teşkilatı, Tokat Merkez ve ilçeler bazında Belediye Başkanlıklarında çoğunluğu elde etmenin siyasi başarı mutluluğunu yaşar haliyle. Bunun verdiği mutluluğu şımarmaya, gösterişe çevirmenin gün geldiğinde yine vatandaş eliyle alaşağı edileceğini görebilecek haldedirler. İşe alımdaki tutumu yadırgayamam. İş akdi feshi hassas bir terazi, veballi. Burada kin, eziyet zalimlik doğurur! Bunlar iyi etüt edilmeli. Ne kuklacı ne kukla mevzu bahis olsun. Değişim umudu gittikçe filizlensin. Bunu yapacak kumaş var Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nda... Tokatlı kin tutmaz sözü çok şeyi anlatıyor, bilene! Bu sözü bile umuttur!

**

"Fatih, isim bazlı umut beyanı, ismi geçmeyende ister istemez bir hissiyat oluşturur. Ben niye görülmedim, yazılmadım, geride bırakıldım? diye nefse dokunur. Yeri gelir haset oluşturur, kalbe, akla suizan sokar. Buna dikkat gerek!"

- Abi, elbette umudu yeşerten, besleyen isimler yalnız 1, 2 ile sınırlı değil. 3, 4, 5... sayarım. Topyekün hepsi derim. Umutta OLGUN vurgum önemli! Güçlendikçe kamil ve adil olabilmek gerek! Marifet iltifatı getirir ve gün gelir herkes payını alır. Lider çıkarmak ve lider olmak hasetlikle, fesatlıkla başa çıkabilmeyi kaçınılmaz kılıyor. 5 Vekilin 5'in de emeği, hizmet niyeti var elbette. Seçilmişler, atanmışlar için de geçerli. İki ismi öne çıkarmam çokça ismi temsil ediyor. Kendini bilen bunu da biliyordur ve halisane niyetle destekçi oluyordur. Gün gelir tek tek yazılır.

**

"Gardaş, Yücel Bulut gerçeğini es geçme!"

- Bunun yanıtını pas geçmemi şimdilik hoş gör kardeş! Yazacaklarımın çok daha gerçekçi ve faydalı olması için... Yücel bey için de benim için de...

"Gardaş, Yücel bey bu şehir için umuttur. İnan!"

- Kardeş dediğim gibi, şehir için umut olmasını canı gönülden dilerim.

"Fatih bey, Yücel Bulut'u umut temellerinin içine koymamak o temeli sağlam kılmaz. Yücel bey bu konjonktürde mutlak olması gereken bir figür."

- .... bey, Yücel beyin gücünü görmemek siyasi körlük, akıl yoksunluğu olur. Yücel bey bir güç odağıdır. O gücü toplum yararına, garip gurabanın, mazlumların hatrına kullanması en çok da beni mutlu kılar. Gücün tesiriyle olgunlaşmak da var, zehirlenmek de! Ben Yücel beye güç kazandıkça kamilliği yakıştırırım...

**

"Fatih'im, bir görüşe, bir gülüşe inanmak, umutlanmak, topluma umut saçmak kadar toplumu bilinçli kılmak için uyarmak da önem arz eder! Bunlar siyasetçi! Yeniden seçilmek için ipin altında da üstünde de oynarlar! Vatandaşın oyunu alır, 5 yıl kese doldurur, işine gelenin elini tutar, işine gelmeyenin yüzüne bakmazlar. İşlerine yaradığın kadarıyla varsındır. Siyasetçi dedim mi, şöyle bir düşüneceksin. Bi kez yetmez, on kez, bin kez tartacaksın. Karşındaki siyasetçi..."

- Efendim, affınıza sığınarak şunu söyleyip yazayım: "Bu dünyada babana bile güvenmeyeceksin ananı öper!" denir. Babanın çocuğuna, çocuğun ailesine güvenmediği bir dünyada yaşamak zul olsa gerek! Çok acı gerçekler, örnekler var. Develeri hendeklerden atlatmak kolay değil! Ya bu develeri güdeceksin ya bu diyardan gideceksin derler. Kimi hancı kimi yolcu... İsmini öne çıkardığım siyasiler ve toplum bilsin istiyorum, hepimizin veballeri var... Vicdanlı, adil insanlar var... Allah rızası gözeterek çalışmak südüne vicdanına kalmış. Çalışılır, gayretli olurlar Allah'ın izniyle... Olmazsa... İşte gün geliyor düşülüyor! Mühim olan adı anıldığında hayırla yad edilecek işlere imza atmak. Bu imzalar da atılır inşallah.

“İnşallah.”