Gazeteci Fatih Kılıç, Kılıç/Kalkan köşesinde yazdı: "Tokat'a ve Tokatlıya fayda getirecek... Bunu görmeyen, dillendiremeyen tam da kör, sağır, dilsizdir."

* Tokat'a o gelsin, şu gelsin, her şey gelsin... Gelsin yani... Yüksek Hızlı Tren de gelsin, Türkiye'nin ve hatta Dünyanın dört bir yanına uçabilecek şekilde seferler konulsun... İstemeyenin gözü çıksın!
* Da...
* Şöyle bir aklı selim düşünelim! Yüksek Hızlı Tren aksında TOKAT ili sınırlarından geçen bir RAY yok! Bu aşikâr! Keşke olsaydı! Keşke tam da göbeğinden, merkezinden geçseydi. Zile, Turhal, Yeşilyurt, Artova hattından YHT rayları geçeydi de Tokatlı daha mutlu olaydı.
* Ama diğer yanda, olan olmuşken, YHT hattı bu güzergahta YILDIZELİ'de durak koymuşken, Tokatlının bu hattın varlığından mutlu olması gayet doğaldır! Tokat'a ve Tokatlıya fayda getirecek olmasını görmezden gelmek akıl kârı değildir!
* Tokatlının Yıldızeli YHT istasyonuna karayolundan ulaşması bu haliyle 45 dakika sürer en yavaşından. Şayet, Çamlıbel Tüneli yapılmış olsa 30 dakikaya kadar düşer! Yani, Tokat Merkez'den çıkan bir araç 30 dakika sonra Yıldızeli YHT durağında, tren kalkışından itibaren 2,5 saat sonra da Ankara'da olabilecek. Ucu İstanbul'a vardığında yine bu nimetten faydalanacak.
* Gönül ve dahi akıl isterdi ki Devlet Planlama Teşkilatı öylesine bir akıl yürütsün! Tokat, Sivas, Yozgat üçgeninde öylesi bir konuma Uluslararası Havalimanı yapmış olsun! Üç ilin insanı da uzun mesafeli yolculukları bu havalimanından yapabilsin. Tek havalimanı 3 şehrin insanını mutlu etsin!
* Bu tür konuları irdelerken, Tokatlı siyasetçileri hiçbir şey yapmıyor, yapamıyorlar, hiçbir etkileri yok gibi iğnelemelerle yerin dibine sokmayı, onlardan bir şey olmaz diyerek karamsar tablo oluşturmayı sağlıklı bulmayanlardanım!
* Tokat için çabalayan iktidar vekili varken, yüz yüze geldiğimizde açıkça konuşabiliyorken, her biri kendilerince bir neden, gerekçe anlatabiliyorken daha çok bastırmaları gerekiyor mu? Gerekiyor! Çamlıbel Tüneli bu zamana kadar yapılmadı, yaptırılmadıysa haşasız paşasız iktidarın tüm vekillerinin vebal üstleneceği bir eksikliktir. T.C. Ulaştırma Bakanlığında siyasi, bürokrat, iş insanı gücü olan illerin kilometrelerce tüneli illerine, karayollarına yaptırdığı dönemlerde Tokat için 5-6 km.lik tünelin yaptırılamamış olması cidden bir yetersizliğin göstergesidir. Bunu görmeyen ve bunu dillendiremeyen tam da kör, sağır, dilsizdir... Bile bile yapmayan da dilsiz şeytandır.
* Yani demem o ki, YHT Yıldızeli Durağının varlığını mevcut iktidar, iktidarın Tokat vekilleri ve siyasileri için aleyhte değerlendirmek, Tokatlı YHT hattının dışında kalıyor diye kötülemek, karamsarlığa bürünmek, karalar bağlamak vicdansızlık olur! Çok net! Böylesi bir fikriyata sahip olana karşı yok şucu, yok bucu, yok kuşçu diye tu kaka etmek de hakkaniyet içermez!
* Ne olur, aklı selimde, kalbi selimde, zevki selimde kalalım! Vicdanlarda, gönüllerde yara açacak eylem ve söylemlerden uzak kalınsın! Eksik tamamlanır nitekim el birliği ile çalışıldığında.