Gazeteci Fatih Kılıç yazdı: "Siyaset erbabının 'bensiz olmaz!' ihtirasını törpüleyecek, hamlığını pişirecek, bir OCAK mutlak olmalı."

* Şehre dair fikir beyan ederken sorun olarak görülen hususların çözümünde geçim/çözüm ehli olup da her ne zorluk olursa olsun çözüme odaklananların varlığı kadar, "bensiz olmaz!", "bana rağmen olamaz!" bencilliğiyle düğümleyen güç odaklarının varlığına da tanık olunuyor!
* Güç odağı olmasından hareketle hırsını, ihtirasını öne çıkaranların gücü 5 yılda bir gerçekleşen seçimlerde sandıktan alması, 5 yıl boyunca "ona muhtaç!" yaşamı zorunlu kılması yaşamı tatsızlaştırıyor!
* Yani düğüm atan SİYASET ERBABI olunca, çözüm ancak HALKIN bizatihi kendisinin ASIL GÜÇLÜ olanı gösterebildiği ferasetle sandıkta çekinmeden al aşağı edebildiği zaman ortaya çıkıyor. Olan o tatsız, tuzsuz, verimsiz geçen koca 5 yıla oluyor.
* Siyaset erbabının çiğliğini, nobranlığını, 'bensiz olmaz!' ihtirasını törpüleyecek, hamlığını pişirecek, çiğliğini demlendirecek bir OCAK mutlak olmalı. Şehirde bu OCAKLAR ne denli köklü, kavi, duru olursa, ÇÖZÜM ADAMI çıkar, tesiri de görülür.
* Tokat'ta böylesi ocakların varlığını görmek, bilmek en büyük arzumdur. Başkaca bilen, gören varsa bilgilendirsin isterim!
* Nitekim ipin ucunu tutup da ilerlenirken bir yerde düğüm çıkabiliyor! İşte o düğümleri çözüm adamlarının açması kaçınılmaz oluyor.
* Zamanla ne denmek istendiği neyin demlendiği daha anlaşılır olacaktır. Bu güzide kadim şehrin bugününe ve geleceğine daha güzellikler yansısın diye...