Olay, sabaha karşı Olukpınar köyü yakınlarında gerçekleşti. Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen bir şekilde yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı. Kazanın ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otobüste sıkışan yolcuları kurtarırken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Kazanın yaşandığı güzergah ise trafiğe kapatıldı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, kazanın ardından yaptığı açıklamada, 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 26 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kaza sırasında otobüsün arkasında seyreden otomobilin sürücüsü Murat Türkoğlu, olay anını şu şekilde anlattı: "Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı."

Tokat'a hafta sonu için yağış uyarısı! Yağış ne zaman başlayacak? Tokat'a hafta sonu için yağış uyarısı! Yağış ne zaman başlayacak?

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Mustafa Işık