Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin (TOGÜ) 2024-2025 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere Tokat'a geldi. Ziyareti sırasında Kahraman'a, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Yusuf Beyazıt Eğitim ve Kültür Vakfı Ziyareti

Kahraman ve beraberindeki heyet, akademik yıl açılış töreni öncesinde Yusuf Beyazıt Eğitim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret etti. Vakfın faaliyetleri ve Tokat'taki eğitim çalışmaları hakkında bilgi alan Kahraman, vakfın bölgeye katkılarının önemine vurgu yaptı. Bu tür vakıfların, özellikle gençlerin eğitimine verdiği desteğin önemli olduğunu belirterek, Yusuf Beyazıt Eğitim ve Kültür Vakfı'nın başarılı çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.

Gökçe Bahadır'ın saçları tutuştu, alev alev yandı! Gökçe Bahadır'ın saçları tutuştu, alev alev yandı!

Akademik Yıl Açılış Töreni

Ziyaretin ardından Kahraman ve beraberindeki heyet, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine geçti. 

Kahraman, ziyaretleri sırasında Tokat’ın tarihi ve kültürel mirasına da vurgu yaparak, şehrin Türkiye'nin eğitim ve kültür hayatındaki yeri üzerinde durdu.

Muhabir: Nuray Uluözlü