Erasmus Days 2024 etkinlikleri, Taşlıçiftlik Kampüsü'nde düzenlenen görkemli bir açılışla başladı. 
Taşlıçiftlik Kampüsü Şenlik Alanında düzenlenen açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Rektör danışmanları, dekanlar, Genel Sekreter, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılarak açılış kurdelesini kestiler. Sonrasında stantları gezerek ülkelerle ilgili bilgiler aldı.

Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Melike Aypar Aktanoğlu yapmış olduğu açılış konuşmasında Erasmus programı ile ilgili bilgiler aktardı. Aktanoğlu konuşmasında, “Erasmus, sadece farklı bir ülkede eğitim görmek değil, aynı zamanda küresel bir öğrenci olma yolunda size yeni kapılar açan bir programdır. Yurtdışında aldığınız dersler kendi üniversitenizde tanınır ve akademik kariyerinize katkı sağlar. Elde edeceğiniz bu deneyim, ileride iş başvurularında da sizi bir adım öne çıkaracak ve CV’nize uluslararası bir boyut katacaktır” dedi.

Akabinde Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisini gerçekleştirdi. Etkinlikte, Can ve Halik grubu performanslarını sergilediler. Erasmus Days açılışında, foto maraton yarışması için Tokat’ın tarihi ve kültürel mekânlarını tek tek gezerek fotoğraf çeken ve dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Akabinde Çad ve Senegalli öğrenciler tarafından dans gösterisi, Sudanlı öğrenciler tarafından da rap şarkı performansı gerçekleştirildi. Etkinlikler, DJ performansı ile devam etti. Erasmus Days 2024 Etkinliklerine öğrenciler yoğun katılım gösterdi.  

Tokat’ta Hava Soğuyor: Sert Düşüş Bekleniyor! Tokat’ta Hava Soğuyor: Sert Düşüş Bekleniyor!


 

Editör: Elvan Mert