Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Erasmus Days 2024 etkinlikleri başladı! Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Erasmus Days 2024 etkinlikleri başladı!

Zile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen tohum dağıtım töreni ve Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlaması, Zile Kaymakamı Çağlar Tekin’in yanı sıra, Tokat İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ümit Ok, Zile İlçe Müdürü Arif Akyörük, Ziraat Odası Başkanı Orhan Yüksel, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Osman Nuri Başgül ve çok sayıda çiftçinin katılımıyla gerçekleşti. Törene kadın çiftçiler ve teknik personel de büyük ilgi gösterdi.Zile’de 558 Çiftçiye 181,65 Ton Sertifikalı Tohum Dağıtıldı (2)

Doğal Afetlerden Etkilenen Çiftçilere Destek Sağlandı
2024 yılında Tokat ilinde yaşanan doğal afetler nedeniyle tarımsal üretimde büyük kayıplar yaşandı. Zile, Yeşilyurt, Artova ve Sulusaray ilçelerinde afetlerden etkilenen çiftçilerin zararlarını hafifletmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından acil destek ödeneği sağlandı. Bu kapsamda, il genelinde toplamda 1357 çiftçiye 390 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımın, çiftçilerin üretimlerini sürdürmeleri ve yeniden ayağa kalkmaları adına önemli bir adım olduğu belirtildi.

Zile’de 558 Çiftçiye 181,65 Ton Sertifikalı Tohum Dağıtıldı (1)

Zile’de 558 Çiftçiye 181,65 Ton Sertifikalı Tohum Dağıtıldı
Zile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı 24 köyde toplamda 558 çiftçiye 181,65 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı. Tohum dağıtımıyla birlikte, çiftçilerin üretim kapasitelerinin yeniden artırılması hedeflenirken, doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin toparlanması için önemli bir destek sağlandı.

Zile’de 558 Çiftçiye 181,65 Ton Sertifikalı Tohum Dağıtıldı (5)

Kadın Çiftçilerin Önemi Vurgulandı
Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında yapılan konuşmalarda, kadınların tarımsal üretimdeki önemi vurgulandı. Kadın çiftçilerin, kırsal kalkınmaya ve tarımsal üretime olan katkılarının altı çizilirken, tarım sektöründe daha fazla kadının yer almasının önemine değinildi. Kadın çiftçilerin güçlenmesi adına çeşitli projelerin hayata geçirileceği ve bu projelerle kadınların üretim süreçlerinde daha etkin roller üstleneceği ifade edildi.

Zile’de 558 Çiftçiye 181,65 Ton Sertifikalı Tohum Dağıtıldı (3)Zile’de 558 Çiftçiye 181,65 Ton Sertifikalı Tohum Dağıtıldı (4)

Editör: Mustafa Işık