Cumhurbaşkanımız Amerikada Birleşmiş Milletler kürsüsünde kendine ait olan bir sözü tekrarladı. ‘Dünya 5’ten büyüktür.’
Nedir bu sözün anlamı? Birleşmiş Milletlerde Güvenlik Konseyi diye bir kuruluş vardır. Bu konseyi 5 ülke temsil eder. ABD, Çin, Rusya, İngiltere ve Fransa…
Alınacak kararlarda bu 5’liden birisi olumsuz oy verirse karar alınamaz. Bu devletler de kendi çıkarlarına olmayan hiçbir konuda ortak karar alamamışlardır. 
ABD, Fransa, İngiltere emperyalist düşüncenin, Rusya, Çin komünist düşüncenin temsilciliğini yapmışlardır. Bu güne kadar bu konseyde ancak ortak çıkarları olduğunda karar çıkarabilmişlerdir.
Yani dünyanın kaderiyle yıllarca bu 5 ülke oynamıştır.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu görüşü, bu tutumu hep eleştire gelmiştir bugüne dek. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü yalnız o söylemiştir. Çok yerinde ve çok vurgulu bir sözdür.
Koskoca bir dünya çıkarcı 5 ülkenin yönetimine ve yöntemine bırakılamaz.
Bu 5 ülkenin geçim kaynakları silah sanayidir. Üretilen silahların tüketilmesi için savaş gerekir. Savaş çıkmıyorsa bu ülkeler savaşı çıkarırlar ve kendi çıkarlarını korurlar. Yani bu silahlarını her halükarda satarlar.
Çağımızda bu hep böyle olmuştur. Kore, Kongo, Vietnam savaşları hep bu uygulamanın sonuçlarıdır.
Bugün de öyle yine aynı tas aynı hamam… Öyle görülüyor ki daha da sürecek bu yöntem.
Benim özlem duyduğum bir durum var. Recep Tayyip Erdoğan’ımız, ya cumhurbaşkanımız olarak ya da temsil ettiği bir partinin genel başkanı olarak dese ki ,‘Türkiye 1’den büyüktür!’
Ne mutlu olurduk milletçe o zaman. İnşallah o günler de gelir.
Ama biz milletçe diyoruz; Türkiye 1’den büyüktür!