Haber-Foto: Mustafa Işık

Eski Tokat Belediye Başkanı Hüdai Sayıbaş’ın belediye başkanlığı döneminde 1985 yılında açılan kentin en eski alışveriş merkezlerinden Yeraltı Çarşısının eski canlılığını kazanması için Ocak 2023’de start verilmişti. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 2 bin 500 metrekarelik fiziki alanda yaklaşık bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip olan çarşının yenileceğini ifade etmişti. Modern görümüyle eski günlerinde ki canlılığına kavuşacak olan çarşıda son dokunuşlar yapılıyor. Çarşının üzerine kurulan dükkanlar boşatılarak geri kalan çalışmak bitecek. Bir ay içinde ticaretin yeniden başlanması planlanan Yeraltı Çarşısı esnafı yeni mekanlarını dört gözle bekliyor.

Yeraltı Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasemin Çörekçi, “çok az bir süreç kaldı. İnşallah son bir ay, bir buçuk ay gibi bir zamanımız var. Bittiği zaman daha kaliteli, daha konforlu, daha güzel ticaret yapabileceğimiz dükkânlarımız olacak inşallah. Bunun içinde her şeyden önce Eyüp başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi, minnetlerimizi sunuyoruz. Allah razı olsun, onun sayesinde oldu, burası. 37-38 senelik bir çarşı ve şimdiye kadar ilk yapıldığı gibi duruyordu. Hiçbir Belediye Başkanı tarafından hiçbir tadilat bakımı onarım görmemişti. Başkanımızın sayesinde Allah razı olsun, tekrar yine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum kendisine. Onun sayesinde dediğim gibi daha kaliteli, daha güzel, daha şık bir ticarethaneler olacak. Dükkânlarımız çarşımız güzelleşti, sevinçliyiz, mutluyuz. Bundan öte hiçbir şeyimiz yok.” dedi.

“ESKİ GÜNLERDE Kİ GİBİ TİCARETİN KALBİNİN TEKRAR ADATACAK”

Yeraltı Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasemin Çörekçi, “Yeraltı Çarşısı yapımından dolayı üst taraf ki dükkânlar zaten geçici süreliğine yapılmıştı. Biz çarşıya yakın bir yer olsun diye başkanımıza iletmiştik. Allah razı olsun Başkanımız yine onda da her türlü elini taşın altına koydu. Oraları bize verdi ama şu son yağan yağmurlardan dolayı aşağıya suyun akmasından dolayı müteahhit işini yapamıyordu. Daha hızlı yapabilmesi için de bizim orayı boşaltmamız gerekiyordu ve boşalttık. Sıkıntı yok, bir ay idare edeceğiz, bir şekilde. Bir ay sonra da Allah nasip kısmet ederse bittiğinde daha güzel iş yerlerimiz olacak. çok güzel yapılmış, son bitmiş hâli çok çok güzel yürüyen merdivenlerimiz var, her şeyden önce. Bir nevi AVM tarzı bir şey oluyor. Güzel, daha da güzel olacak. Eski günlerde ki gibi ticaretin kalbinin tekrar adatacağına inanıyorum ben. Zaten yerleşmiş bir müşteri portföyümüz var. Bizim yıllardır oradayız. Biz bütün diğer esnaflarımız da yine aynı, bizler gibi eski esnaflar hepsi de gayet güzel olacağına inanıyor.” açıklamasında bulundu.