Haber: Mustafa Işık

Nesine TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden 23 Elazığ Futbol Kulübü'nün Teknik Direktörü Ümit Tütüncü, Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a verdiği röportajda, 5 Ekim Cumartesi günü oynayacakları Tokat Belediye Plevnespor maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tütüncü, ligin ilk haftalarında iki takımın da istediği sonuçları alamadığını belirterek, Tokat ekibinin sahasında etkili olmasını beklediğini söyledi.Whatsapp Image 2024 10 01 At 13.55.08

"Tokat Bir Şehir Takımıdır"
Teknik Direktör Ümit Tütüncü, Tokat’ın futbol anlamında güçlü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdiği sözlerinde, “Ligde şu anda iki takım da istediği sonuçları alamadı. Ama ne olursa olsun Tokat bir şehir takımıdır ve kendi evlerinde etkili olacaklarını düşünüyoruz. Bizim de bazı eksiklerimiz var. Ancak yeni kurulan bir takım olduğumuz için biraz zamana ihtiyacımız var. Yine de Tokat maçından galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Bu yüzden elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

"Yusuf Hoca'nın Cezası Bir Zaaf Değil"
Tütüncü, Tokat Belediye Plevnespor’un Teknik Direktörü Yusuf hocanın kırmızı kart cezasının rakip takım üzerinde büyük bir etki yaratmayacağını düşündüğünü belirterek, “Her antrenör takımın başında olmadığında sıkıntılar yaşanabilir. Yusuf hocamızın kırmızı kart nedeniyle ceza alması Tokat Belediye Plevnespor’u ciddi anlamda etkilemeyecektir. Biz bunu bir zaaf olarak görmüyoruz. Hocama buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. İnşallah güzel bir maç olacak, ancak kazanan taraf biz oluruz.” şeklinde konuştu.Whatsapp Image 2024 10 01 At 13.55.36Eksiklere Rağmen Mücadele Vurgusu
Takımında önemli oyuncuların cezalı ve sakat olmasının handikap yaratabileceğini söyleyen Tütüncü, bu duruma rağmen sahada mücadeleyi bırakmayacaklarını dile getirdi. Ümit hoca, “Takımda en önemli oyuncularımızdan biri kırmızı kart gördü ve cezalı olacak. Ayrıca 3-4 tane sakat oyuncumuz var, durumları henüz net değil. Hepsi de oynayan oyuncular, bu nedenle kadro derinliği açısından bizim için bir handikap olabilir.” ifadesine yer verdi.

Tokat’a Övgü
Tokat şehrini ve halkını çok sevdiğini belirten tecrübeli teknik direktör, Tokat’ın futbol kültürüne duyduğu saygıyı şu sözlerle ifade ederek, “Tokat takımı yıllardır bu liglerde oynayan köklü bir şehir takımıdır. Ben de Tokat’ı çok seviyorum, halkının futbolu sevdiğini biliyorum. Tokat halkı sıcak kanlı ve iletişimi iyi olan insanlar. Bu nedenle Tokat’ın daha iyi yerlerde olmasını, daha iyi liglerde mücadele etmesini canı gönülden isterim.” dedi.

"Arzuladığımız Futbolu Sahaya Yansıtacağız"
Ümit Tütüncü, takımının yeni kurulan bir ekip olmasının bazı zorlukları beraberinde getirdiğini ancak zamanla bu sorunları aşacaklarına inandığını belirterek, sahada görmek istediği futbolu henüz tam anlamıyla oynayamadıklarını söylediği açıklamasında, “Şu an benim Ümit Tütüncü olarak sahada görmek istediğim oyun tam anlamıyla yok. Ancak dediğim gibi, yeni kurulan bir ekibiz ve bu tür takımlarda iletişim problemleri olabilir. Zamanla bunu aşacağız ve istediğimiz, arzuladığımız futbolu sahaya yansıtacağız.” açıklamasında bulunarak sözlerine son verdi.

23 K1

Editör: Mustafa Işık