Survivor'ın ünlü şampiyonu evlendi! Survivor'ın ünlü şampiyonu evlendi!

Uçtu Spor Kulübü, taekwondo sporunda Tokat’a yeni bir yıldız sunuyor. Gonca Yıldız şampiyonluklar yolunda merdivenleri çıkıyor. Antrenörü Turan Güldür, Tokat’ın taekwondodaki milli gururu Emre Kutalmış Ateşli gibi Gonca’nın da yolunun başarılarla dolu olacağını vurguladı.

MİLLİ TAKIMLAR SEÇMELERİNE GİDECEK

            Tokat Uçtu Spor Kulübü bünyesinde genç yaşta spor hayatına başlayan Gonca Yıldız, antrenörü Turan Güldür’ün gözetiminde gelişimini devam ettiriyor. 2-5 Eylül 2024 tarihleri arasında Konya ilinde yapılan Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda 49 kg’da yarışan Gonca Yıldız, 5. Tura kadar çıktıktan sonra Avrupa Şampiyonu Elif Ilgın’a yenilerek Türkiye 5.’si oldu. Bu başarı kendisine Kasım ayında Bosna’da yapılacak Ümitler Avrupa Şampiyonası için Milli Takım seçmelerine katılma hakkı kazandırdı.

            Antrenör Turan Güldür, sporcusunun Milli Takım formasını giyeceğine olan inancını dile getirdi. Taekwondo branşında Türkiye’nin milli gururu olmuş Emre Kutalmış Ateşli gibi yükseleceğini ümit ettiğini beyan eden Turan Güldür “ümit ediyorum ki 49 kg’da Gonca Yıldız kızımız ülkemizi temsil edecektir. Küçük yaşta Uçtu Spor Kulübü’nde sabırla çalışmaktayız. Bir gün mutlak Emre abisi gibi adından söz ettirecektir.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: Elvan Mert