Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, Türkiye genelinde meydana gelen depremleri anbean takip etmeye devam ediyor. 23 Eylül 2024 tarihinde sabah saatlerinde yaşanan sarsıntılar, özellikle Sivas ve çevresinde hissedildi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 08:23'te Sivas'ın Kangal ilçesinde 2.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerin 7.02 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Tokat’ta Şiddetsiz Yakın Savunma Semineri Tokat’ta Şiddetsiz Yakın Savunma Semineri

Deprem Yüzeyde Hafif Hissedildi

Sabah saatlerinde meydana gelen depremin merkez üssü Kangal ilçesi olurken, sarsıntı çevre bölgelerde de hafif bir şekilde hissedildi. Şu ana kadar deprem sonucunda herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi. Yetkililer, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Deprem, büyüklüğünün düşük olması ve derinliğinin fazla olmaması nedeniyle ciddi bir etki yaratmadı.

AFAD ve Kandilli Deprem İzlemeye Devam Ediyor

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, Türkiye genelinde meydana gelen depremleri sürekli olarak izlemeye devam ediyor. Vatandaşlar, resmi internet siteleri üzerinden güncel deprem bilgilerine ulaşarak, yaşadıkları bölgelerdeki olası tehlikeler konusunda bilgi alabiliyor. Son depremlere ilişkin veriler, anlık olarak paylaşılmakta ve bölge sakinlerine zamanında bilgi akışı sağlanmaktadır.

Muhabir: Nuray Uluözlü