Nesine 3. Lig 1. Grup’ta 3. Hafta maçları oynandı. Tokat ili temsilcisi Tokat Belediye Plevnespor 3. Haftada Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nda Kırşehir Futbol Spor Kulübü’nü konuk etti.

HAKEMLER

            22 Eylül 2024 Pazar günü saat 15.30’da başlayan Tokat Belediye Plevnespor – Kırşehir Futbol Spor Kulübü arasındaki maçı hakem Uğurcan Gökler, Yardımcı Hakemler Volkan Altuntaş ve Halil Aslandağ, dördüncü hakem Kerim Çataklı yönetti.

KADROLAR

            Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç’ın sahaya sürdüğü ilk 11 şöyle oldu:

            Kalede Ebubekir Elihoş, Muhammed Emin Yavaş, Muhsin Polat, Mustafa Gürkan Varlık, Deniz Pala, Emin Kaan Arslan, Ataberk Gök, Özgür Sürer, Recep Daylak, Murat Can Bölükbaşı ve Haydar Deniz.

            Yedeklerde Muhammet Doğukan Demir, Ömerhan Çıldır, Yusuf Kara, Fırat Küçükgülmez, Serkan Gürses, Eren Özdemir, Umut Can Kanber, Kadir Can Gündoğdu, Ömür Özcan ve Berk Kal beklediler.

            Kırşehir Futbol Spor Kulübü Teknik Direktörü Hamdi Zıvalıoğlu’nun sahaya sürdüğü ilk 11 şöyle oldu:

            Kalede Gökhan Köstereli, Emre Can Coşkun, Can Morgül, Ömerhan Şahin, Eren Güler, Oğuzhan Bozkurt, Furkan Tütüncü, Ömer Faruk Aydemir, Muhammed Egemen Pehlivan, Mehmet Bağlı ve Ahmet Can Arık.

            Yedeklerde Mehmet Hamza Sincar, Yunus Emre Karakaya, Abbas Demir, Mehmet Akif Şerifoğlu, Efe Yağız Hızarcı, Caner Çolak, Hüseyin Can Öztürk, Muzaffer Kahrıman, Emir Can Sayar ve Kerem Kök yer aldı.

MAÇ ÖNÜ BİLGİLER

            Tokat Belediye Plevnespor, Nesine 3. Lig’in ilk 2 haftasında 2 mağlubiyetle henüz puan çıkaramadı. İlk hafta kendi sahasında Belediye Kütahyaspor’a 0-1, ikinci hafta Bursa deplasmanında Bursaspor’a 3-0 yenilgi ile sahadan puansız ayrıldı. İlk iki hafta sonunda 16 takımlı ligde 15. Sırada bulunuyordu.

            Kırşehir Futbol Spor Kulübü, ilk hafta İzmir Karşıyaka deplasmanından 0-0 beraberlikle döndü, ikinci hafta kendi sahasında Düzce Cam Düzcespor’a 0-2 mağlup oldu, iki maçta topladığı 1 puanla Tokat’a geldi. 12. Sırada bulunuyordu.

PLEVNESPOR MARŞIYLA SAHAYA ÇIKILDI

            Tokat Belediye Plevnespor, saat 15.30’da başlayacak maç için Plevne marşı ile sahaya çıktı.

            Havanın yağmurlu, kapalı oluşu stattaki taraftar sayısını etkilemiş görüldü. Saat 14.00’e kadar yağışlı hava vardı. Geçen maça nazaran düşük sayıda taraftar Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nda yer aldılar. Kale arkasında yer alan fanatik taraftar grubu maç öncesi Plevnespor oyuncularını tribüne davet ederek desteklerini verdiler.

BAŞKAN YAZICIOĞLU’NDAN ENGELLİ GENCE FORMA

Büyük doğa olayına son 1 gün! Büyük doğa olayına son 1 gün!

            Tokat Belediye Plevnespor Başkanı ve Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcoğlu, protokol tribününde maç izleme imkanı verilen engelli gence forma hediye ederek gönüllerde hoş bir anı bıraktı.

            Maç başlamadan önce iki takım oyuncuları taraftarın çağrısıyla tribünlere gittiler ve fair play görüntülerini verdiler. Kırşehir’den 25 kişilik taraftar grubu da maçı izlemeye Tokat’a geldiler.

            Saat 15.30’da hakem Uğurcan Gökler’in üflediği düdükle oyuna Tokat Belediye Plevnespor başladı. İlk dakikalarda kornerden Mustafa Varlık’ın kafa vuruşu tehlike oluşturdu. Plevnespor ön alanda baskıyla oyuna başlamış görüldü. Zeminin yağmurdan ötürü kaygan oluşu top kontrolünü zorlaştırdı. Plevnespor’un gol umudu Özgür Çek’in sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadığı özellikle vurgulandı.

İLK GOL MUSTAFA’DAN

            Maçın 11. Dakikasında Tokat Plevnespor sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına gönderilen ortaya Mustafa Varlık’ın kafa vuruşu ile sezonun ilk golü geldi. Plevnespor 1-0 öne geçiren golü bulduğunda taraftarının da sevinci doruk noktaya çıktı.

            Maçın 25. Dakikasında Kırşehir FSK kalecisi Gökhan Köstereli bir ikili mücadelede sakatlık yaşayınca yerini yedek kaleci Mehmet Hamza Sincar’a bıraktı. Kırşehir ekibi nadir geliştirdiği atakları sol kanattan Furkan Tütüncü ile gerçekleştirmek istedi. Kazanılan korner ile tehlike oluşturmak istedi.

            Maçın ilk 30 dakikası genelde orta saha mücadelesi şeklinde Plevnespor’un daha atak oynadığı bir oyun olarak görüldü. Hakem maçın 40. Dakikasında ilk sarı kartını Plevnespor’da Emin Kaan Arslan’a yaptığı faul sonrası çıkardı. Bu faulde kazanılan serbest vuruştan Kırşehir ekibi korner kazandı. Kornerden gelen ortaya Emre Can Coşkun kafa vuruşu ile durumu 1-1’e getiren golü attı. Maçın ikinci sarı kartı 44. Dakikada Kırşehir ekibinde 10 numara Furkan Tütüncü’ye faulü sonrası çıktı.

            Maçın ilk 45 dakikasına en az 5 dakika uzatma verildi. Plevnespor’da Ataberk de itirazı nedeniyle sarı kart gördü. Son dakikalarda hakemin sarı kartı çıkmaya başladı, Kırşehir ekibinde 6 numara Ömerhan Şahin sarı kart gördü. Plevnespor’un son dakikalardaki baskısı sonucu değiştirmedi ve 1-1’lik eşitlikle soyunma odasına gidildi.

İKİNCİ YARI

            Maçın ikinci yarısı için Tokat Belediye Plevnespor’da oyuncu değişikliği vardı. Deniz’in yerine 44 numara Kadir Can Gündoğdu ikinci yarıya başladı. Kırşehir ekibi aynı 11 ile ikinci yarıya başladı.

            2. Yarıya Plevnespor hızlı başladı, sağ kanattan gelişen atakla Mustafa Varlık’ın getirip yerden ortaladığı top auta atıldı. Ataberk’in uzaktan şutunda topun oldukça üstten auta gitmesine Teknik Direkt Yusuf Tokaç’ın tepkisi duyuldu.

PLEVNESPOR 50’DE 10 KİŞİ KALDI

            Plevnespor’un kazandığı korner atışında rakibin hızlıca çıkmak istediği anda Ataberk’in yaptığı bir faul olunca hakem Uğurcan Gökler’in ikinci sarı kartı ve sonrasında da kırmızı kartı çıktı ve Plevnespor 50. Dakikada sahada 10 kişi kaldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Stadı çimlerinin yağmur nedeniyle ıslaklığı, maç devam ettikçe ağırlaştığı ve oyunu zorladığı görüldü. Plevnespor’un baskısı arttı ve bir atakta yüzde 100 gol denecek bir vuruş üstten auta gitti. Kaptan Muhsin Polat’ın hırsı Plevnespor’u diri tuttu.

            Kırşehir FSK, 60. Dakikada 3 oyuncu birden değiştirdi. Can’ın yerine Emir Can Sayar, Ömer Faruk’un yerine Caner Çolak, Muhammed Egemen’in yerine Mehmet Arif Şerifoğlu oyuna girdi.

            61. dakikada Kırşehir FSK takımı kazandığı kornerden yine ceza sahası içinde oluşturduğu karambolde yeni oyuna giren 14 numara Emir Can Sayar’ın vuruşu ile 1-2 öne geçtiği golü buldu.

Hakem Uğurcan Gökler, Plevnespor’da yardımcı antrenör Fatih Kılıç’a saha kenarındaki itirazı sonrası direkt kırmızı kart çıkardı.

Tokat Belediye Plevnespor’da 70. Dakikada Özgür’ün yerine Ömerhan, Haydar’ın yerine Berk Kal oyuna girdi.

            Plevnespor’da Muhammed Emin Yavaş’a 72. Dakikada sarı kart çıktı, itirazdan ötürü. Kırşehir’de Ömer Faruk Aydemir sarı kart gördü.

BERABERLİK GOLÜ KADİR CAN’DAN

            77. dakikada 10 kişi oynayan Tokat Belediye Plevnespor hızlı bir atak çıkışında Kadir Can Gündoğdu ile golü buldu. Kırşehir FSK ceza sahasının önünde topa yerden çok sert bir vuruş yaptı ve filelerle buluşturdu, durumu 2-2’ye getirdi.

            87. dakikada Plevnespor’da oyuncu değişiklikleri oldu. Mustafa Gürkan Varlık ile Muhammed Emin Yavaş golleri atan ikinci oyuncunun yerine Fırat Küçükgülmez ve Serkan Gürses oyuna girdi. Kırşehir’de Oğuzhan Bozkurt çıktı, Muzaffer Kahrıman girdi.

Maçın sonuna en az 6 dakika ilave verildi. Maçın son alnalında Tokat Belediye Plevnespor’un yakaladığı yüzde 100’lük pozisyonlar ah vah ettirdi ama bir türlü kaleye girmedi. Maçın 90 dadikalık heyecan bu anlarda yaşandı, direkten döndü.

Hakem Uğurcan Gökler’in üflediği son düdükle maç 2-2 biterken son dakika pozisyonları akıllarda kaldı, ah vah ettirdi. 10 kişi mücadele takdir topladı.

Tokat Belediye Plevnespor 3 maçta ilk 1 puanını aldı.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKAYINIZ

https://www.hursozgazetesi.com/foto-galeri/tokat-belediye-plevnespor-kirsehir-fsk-mac-onu-fotograflari

Plevnespor Kırşehir Maçı (2)-1

Muhabir: Mustafa Işık