Haber-Foto: Mustafa Işık (Özel Haber)

Orhan Şeref Ayça, Sincan Tiyatrosu'nun Yeni Genel Sanat Yönetmeni oldu! Orhan Şeref Ayça, Sincan Tiyatrosu'nun Yeni Genel Sanat Yönetmeni oldu!

Tokat’ta ilk kez muhtarlık bünyesinde kadınlarına yönelik açılan yaklaşık bir yıldır devam eden elsanatları, iğne oyası, dikiş nakış (mefruşat) kursun sergisi gerçekleşti. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde merkez Soğukpınar Mahallesi Muhtarlığı'nda Tokat'ta ilk olan sergi Cuma gününe kadar Soğukpınar Mahallesi Muhtarlığı'nda sergilenecek.Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (2)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (3)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (4)Serginin açılışında konuşan Soğukpınar Mahallesi Muhtarı, "Bugün itibariyle açtığımız sergimizde, Tokat Valiliği ve Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle açtığımız elsanatları, iğne oyası, dikiş nakış kursunu görmek isteyen herkesi bekliyoruz. Bu kurslar sayesinde hem el becerilerimizi geliştiriyoruz hem de sosyal bir ortamda buluşup ürünlerimizi sergileme imkanı buluyoruz. Desteklerinden dolayı Tokat Valiliği, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Peşmen ve değerli hocamız Ayşe Akın'a teşekkür ederim." dedi.

Halk Eğitim Müdürü Fatih Peşmen ise, "Tokat genelinde her yıl binlerce kurs açılarak on binlerce kursiyere ulaşıyoruz. Bu kurslar, hem bireylerin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de Tokat'ın kültürel zenginliğini ortaya çıkarıyor." diye konuştu.

Kursun hocası Ayşe Akın ise, "Yaşam boyu öğrenme felsefesiyle yola çıkarak bu kursların düzenlenmesi, katılımcıların ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlıyor. Sergimizde gördüğümüz ilgi bizi memnun ediyor ve daha nice sergilere imza atmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Dürdane Yıldırım ve Zeynep Akın ise, kursun kendilerine hem el becerisi kazandırdığını hem de sosyal bir ortam sağladığını belirterek, "Burada öğrendiklerimizi evde de değerlendiriyoruz ve bu sayede hem kendimize hem de ailemize katkı sağlıyoruz." dediler.

Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (5)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (6)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (7)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (8)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (9)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (10)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (11)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (12)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (13)Tokat'ta El Sanatları Kursunun Sergisi Açıldı (14)

Editör: Mustafa Işık